Categories: Ştiri sănătate

Rafila vrea schimbarea modului de finanţare a spitalelor de primă linie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că modul de finanţare al spitalelor de primă linie trebuie regândit, iar pentru aceste unităţi se vor face anumite criterii şi în privinţa personalului.

Rafila a fost întrebat despre criteriile, despre care a vorbit cu o zi înainte, pentru a vedea ce spitale au nevoie urgentă de personal şi de unde va veni acesta.

„Noi o să lucrăm să facem nişte criterii, poate nu am fost eu bine înţeles, ca să putem să identificăm spitalele care în momentul de faţă duc greul sistemului de sănătate din România în ceea ce priveşte numărul de cazuri şi complexitatea cazurilor pe care le rezolvă.

În mod evident aceste spitale au nevoie şi de un normativ diferit de personal faţă de spitalele care rezolvă doar cazuri banale sau care transmit, trimit pacienţii care au patologii mai complexe către aceste spitale de primă linie şi, bineînţeles, modul de finanţare al acestor spitale trebuie regândit”, a spus Rafila la Palatul Parlamentului.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit Agerpres, ministrul a precizat că speră să aibă „un interlocutor solid” din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru că această instituţie finanţează activitatea medicală spitalicească în integralitate.

Guvernul a aprobat, joi, un memorandum prin care 2.010 posturi vacante sau temporar vacante de anul trecut din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale vor putea fi ocupate prin concurs sau examen.

Guvernul a deblocat 2.000 de posturi în Sănătate

„Guvernul a aprobat un memorandum adresat deficitului de personal din sectorul sanitar şi asistenţei sociale. Astfel, un număr de 2.010 posturi vacante sau temporar vacante în cursul anului trecut din cadrul instituţiilor publice locale vor putea fi ocupate prin concurs sau examen. De menţionat că a fost aprobată ocuparea tuturor posturilor de medici solicitate, respectiv 599″, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Acesta a mai menționat că, începând cu 1 ianuarie, spitalele pot scoate la concurs posturile vacante din sistemul de sănătate fără a mai fi necesară întocmirea unui memorandum de aprobare.

Recent Posts

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

7 ore ago

Cele mai cunoscute remedii biblice și bolile pe care le tratează. 11 leacuri vindecătoare

Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…

7 ore ago

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…

7 ore ago

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică cum

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică…

8 ore ago

Ce este sentimentul de EUFORIE pe care unii oameni îl experimentează înaintea morții. Explicațiile oamenilor de știință

Sentimentul de EUFORIE dinaintea morții. Deși majoritatea oamenilor experimentează un val copleșitor de frică înainte…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian