joi, iunie 24, 2021

Acesta este medicamentul care înlocuiește ranitidina în cazul bolnavilor de mastocitoză, o boală rară, hematologică, oncologică.

Asociatia Suport Mastocitoza Romania a emis un comunicat pentru pacientii

cu mastocitoza. ATENTIE, in cazul mastocitozei,  ranitidina se inlocuieste cu FAMOTIDINA!

Mastocitoza este o boala f rara, hematologica, oncologica, proliferative care afecteaza cca. 125 de pacienti din Romania, dintre care jumatate sunt copii.

In tratamentul mastocitozei, alaturi de cromoglicat de sodiu, antihistaminice etc., ranitidina, care  este un antagonist al receptorilor H 2, este prescrisa pacientilor cu aceasta boala in mod OFF LABEL, ca tuturor pacientilor cu mastocitoza din lume, pentru toata viata, întrucat reduce cantitatea de acid gastric din stomac, potentata in cazul

pacientilor cu mastocitoza de degranularile mastocitare.

Avand in vedere interzicerea comercializarii acesteia, pacientii cu mastocitoza pot inlocui ranitidina cu FAMOTIDINA, din aceeasi grupa farmaceutica a antagonistilor H2, cu o toleranta foarte buna data de lipsa a doua componente care se regaseau in ranitidina si unora dintre pacienti le puteau produce reactii adverse. E 172- oxid galben de fer, respectiv lecitina de soia.

Famotidina se administreaza in intreaga lume in mod OFF LABEL pacientilor cu mastocitoza, cu rezultate foarte bune. In Romania se gaseste in concentratii de 20 mg si 40 de mg,

este compensata pentru diverse afectiuni gastrice.

Ultimele stiri

Parteneri