miercuri, august 10, 2022

Administrația pentru Alimente și Medicamente a avertizat luni că vaccinul împotriva coronavirusului Johnson & Johnson poate duce la un risc crescut de apariție a unei afecțiuni neurologice rare, cunoscută sub numele de sindrom Guillain – Barré, un alt obstacol pentru un vaccin care a fost în mare parte exclus în Statele Unite, potrivit The New York Times.

Autoritățile americane au constatat că riscul de a apariție a sindromului este scăzut, dar de trei până la cinci ori mai mare în rândul persoanelor care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson decât la populația generală.

Te-ar mai interesa: Cei mai afemeiați bărbați din horoscop. Numerolog:...

Oficialii federali au identificat 100 de cazuri suspectate de Guillain-Barré în rândul beneficiarilor vaccinului cu o singură doză de Johnson & Johnson printr-un sistem federal de monitorizare care se bazează pe pacienți și furnizorii de servicii medicale pentru a raporta efectele adverse ale vaccinurilor. Nouăzeci și cinci la sută din aceste cazuri au fost considerate grave și au necesitat spitalizare, a spus Food and Drug Administration. Rapoartele sunt preliminare.

„Nu este surprinzător să găsim aceste tipuri de efecte adverse asociate cu vaccinarea”, a declarat dr. Luciana Borio, fost șef al FDA, în mandatul președintelui Barack Obama.

Te-ar mai interesa: Horoscop bani. Zodii care se îmbogățesc în următoa...

Datele colectate până acum de Administrația pentru Alimente și Medicamente, a adăugat sursa citată, au sugerat că beneficiile vaccinului „continuă să depășească cu mult riscurile”.

Conform datelor citate de The New York Times, simptomele Guillain-Barre au apărut după aproximativ trei săptămâni de la vaccinare. Un bărbat în vârstă de 57 de ani din Delaware, care a suferit atât un infarct, cât și un accident vascular cerebral în ultimii patru ani, a murit la începutul lunii aprilie, după ce a fost vaccinat și a dezvoltat sindromul Guillain-Barré.

Te-ar mai interesa: Primul ajutor în caz de înec. Medic român: După 4-...

Este de așteptat ca administrația Biden să anunțe noul efect advers al vaccinului în cursul zilei de astăzi, marți 13 iulie. FDA va conchide, însă, că beneficiile vaccinului în prevenirea formelor severe sau a decesului cauzat de coronavirus depășesc cu mult riscul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private