Sari la conținut

Răstunare de situație în lumea medicală! Studiul care pune paie pe foc: Este posibil să nu fi fost necesare izolarea și carantina, măsurile drastice care au oprit mapamondul

Există o zicală, opriți lumea, vreau să cobor. Se pare că mulți și-au dorit materializarea ei, fiindcă lumea chiar s-a oprit câteva luni. Noul coronavirus mai dezvăluie puțin din tainele sale.

Desigur, e simplu să spunem acum că da, poate că măsurile au fost prea drastice. Însă la momentele respective, s-au luat măsurile considerate cele mai bune în acele momente, în condițiile în care nu existau prea multe date.

În absența unui tratament clar și a unui vaccin, oamenii de știință și medicii au acționat în baza informațiilor pe care le dețineau la momentul respectiv.

Încă nu se cunosc multe lucruri despre Covid-19. În unele țări a funcționat imunitatea de turmă, în altele nu.

Brazilia la ora actuală a devenit cel mai mare focar al lumii, tocmai fiindcă a neglijat toate măsurile de precauție.

Un studiu recent pune și el paie pe foc. Este realizat de cercetătorii chinezi și arată că riscul ca pacienții asimptomatici să transmită boala COVID-19 este foarte mic.

Aceste noi date ar putea schimba maniera în care vor fi tratate de acum persoanele contaminate.

Este răstunare de situație în lumea medicală, după ce opt specialiști chinezi au demonstrat că o persoană contaminată care nu are simptome nu transmite virusul mai departe.

În mod concret, cercetătorii chinezi au pus un pacient testat pozitiv cu noul coronavirus, dar asimptomatic, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecțiuni cardiovasculare. Specialiștii i-au supravegheat atent timp de cinci zile, după aceea, cele 455 de persoane au fost izolate și monitorizate. După analize amănunțite, medicii au constatat că doar opt au avut semnele unei infecții respiratorii, dar niciuna nu a luat temutul virus.

Cercetarea pune semne de întrebare asupra măsurilor de izolare și carantină impuse în lume, inclusiv decizia de a interna, fără voința lor, oameni infectați, deși nu aveau niciun simptom. Mai mult, aceste noi informații vor reevalua modul în care oamenii se vor raporta la acest virus în viitorul apropiat.

Astfel, potrivit medicilor, nu ar trebui să ne mai temem că putem fi contaminați atunci când ieșim la cumpărături, la terase sau în alte locuri, având în vedere că riscul de infectare este foarte mic dacă stăm puțin în prezența unui asimptomatic.

Totodată, persoanele diagnosticate, dar asimptomatice ar trebui să rămână acasă, nu să fie internate, pentru că doar așa boala nu se răspândește. Studiul a fost trimis la Organizația Mondială a Sănătății.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel