Sari la conținut

Răsturnare de situație la Casa Regală. Nici bine nu s-a stins Regina, că deja apar veștile proaste. Ce urmează să se întâmple

Nu numai că va exista un nou lider regal al Regatului Unit după moartea Reginei Elisabeta a II-a, dar și lucrurile din țară – de la imnul național la bani – se vor schimba.

După anunțul morții monarhului, joi, fiul și moștenitorul ei cel mare, Prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, a devenit regele Carol al III-lea.

Planurile pentru moartea reginei scrise de ani de zile, cunoscute sub numele de Operațiunea London Bridge, precum și planurile de a începe domnia regelui, cunoscută sub numele de Operațiunea Spring Tide. Dar mai sunt lucruri care se vor schimba în următoarele zile, luni și, eventual, ani. Iată câteva lucruri care se așteaptă să fie diferite în Marea Britanie:

Imnul național

Imnul național pentru Marea Britanie este „God Save the Queen”. Cu Charles pe tron, numele se va schimba în „God Save the King”.

Toate versurile vor rămâne aceleași, cu excepția faptului că mențiunile despre regină se vor schimba în „rege”. Toate pronumele din imn vor fi, de asemenea, schimbate în „el”

Exemplu: „Doamne salveaz-o pe regina, trimite-o învingătoare” va fi „Doamne salvează-l pe regele, trimite-l învingător”.

Bani

Toate monezile din Marea Britanie, cunoscute sub numele de liră sterlină, prezintă portretul reginei, care va fi înlocuit în cele din urmă cu portretul regelui. The Guardian raportează că aproximativ 4,5 miliarde de bancnote sunt în circulație cu portretul reginei și ar dura cel puțin doi ani până când regele să apară pe ele.

Regina apare și pe unele bancnote și monede din Canada și alte națiuni ale Commonwealth-ului, dar statutul noilor portrete este neclar în acele țări.

Timbre, cutii poștale

Regina este, de asemenea, prezentată pe timbre, care în curând îl vor prezenta pe rege, pe măsură ce cele vechi vor fi eliminate treptat.

Cutiile poștale din Regatul Unit spun că EIIR, care este cifra pentru Elisabeta a II-a Regina, probabil nu va fi înlocuită sau îndepărtată. În schimb, când vor fi create altele noi, vor avea cifra regelui.

Steaguri

Steaguri din toată țara la secțiile de poliție, clădirea guvernului și alte locații care au cifra reginei vor trebui înlocuite. Noul logo, împreună cu culorile, nu au fost anunțate.

De asemenea, este posibil ca steagul standard regal, cel care arborează la o clădire ori de câte ori șeful familiei regale este în reședință, să se schimbe. Un alt steag care s-ar putea schimba este steagul de culori al reginei.

Titluri de familie

Pe lângă titlul lui Charles, numeroase titluri din familia regală se schimbă și ele. Soția regelui Carol al III-lea, Camilla Parker Bowles, este acum Regina Consort.

Prințul William și Kate Middleton, care au fost Ducele și Ducesa de Cambridge, sunt acum Ducele și Ducesa de Cornwall și Cambridge.

Chiar dacă prințul Harry și Meghan Markle au părăsit familia regală, există șansa copiilor lor, Archie și Lilibet, să li se acorde titlurile de prinț și prințesă.

State care vor să renunțe la monarhie

După moartea Reginei Elisabeta a II-a și proclamarea ca rege a lui Charles al III-lea, prim-ministrul din Antigua şi Barbuda, unul din cele 56 de state aflate sub coroană britanică și foste teritorii ale imperiului, a declarat că va cere convocarea unui referendum pentru ca ţara să devină republică în termen de trei ani.

Gaston Browne și-a motivat decizia chiar în ziua în care Charles al III-lea a semnat documentele care îi confirmă statutul de rege.

„Acesta nu este un act de ostilitate sau consecinţa unor divergenţe între Antigua şi Barbuda şi monarhie, dar este pasul final pentru a închide acel cerc de independenţă, pentru a ne asigura că suntem cu adevărat o naţiune suverană”, a declarat prim-ministrul Browne.

Cu toate astea, premierul a precizat că ţara sa va rămâne un membru devotat al Commonwealth-ului, chiar dacă va elimina monarhia prin referendum.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel