luni, martie 27, 2023

Războiul declarațiilor, Diana Șoșoacă- CNCAV. „Oamenii nu știau că sunt carantinați!”/ „Este regretabil!”

Scandalul între senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, și Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a izbucnit săptămâna trecută, după ce Șoșoacă a oprit procesul de vaccinare anti-covid într-o comună din județul Iași. Comuna Răchiteni din județul Iași era de aproape o săptămână în scenariul roșu.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Reacția CNCAV după ce Diana Șoșoacă a blocat activitatea centrului de vaccinare din Răchiteni: „Este regretabil...”

Războiul declarațiilor. Diana Șoșoacă: „Oamenii nu știu ca sunt carantinati! Totul este o minciuna!”

Numai că accesul în acest centru a fost blocat de un grup de protestatari anti-vaccinare condus de senatoarea Diana Șoșoacă.

„Experimentul neofascist Rachiteni, jud. Iași – eșuat. Am învins!

Minciuna carantinarii localităților din România! Oamenii nu știu ca sunt carantinati! Totul este o minciuna! Cifrele sunt false! Raportările sunt false! Totul pt bani și crima! – com. Rachiteni, jud. Iași. Eșuarea vaccinării anticovid-19 la Răchiteni”, a scris pe Facebook Diana Șoșoacă.

Senatoarea a făcut și o transmisie live din comuna despre care susține că e circumscripția ei. ”Cea mai mare minciună a secolului”, a spus Șoșoacă despre carantina de la Răchiteni, care, în prezent, este în carantină.

Te-ar mai interesa: Noua variantă de tuberculoză pune toată lumea pe j...

În ziua respectivă, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică din Iași, doctorul Vasile Cepoi, nu s-a vaccinat nimeni.

CNCAV: „Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor”

Miercuri, 8 septembrie, CNCAV a reacționat public după gestul senatoarei Șoșoacă. Într-un comunicat de presă, CNCAV a spus că încercarea de aducere a „campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false” este regretabilă. De asemenea, CNCAV cere „sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel național”.

Te-ar mai interesa: Fructul care te ajută să slăbești. Expert: Dacă mâ...

„Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației. Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național.

Te-ar mai interesa: Cum ne afectează stresul sănătatea mintală. Medic:...

CNCAV dezaprobă ferm acțiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care trebuie derulat într-un mediu favorabil și sigur, în beneficiul cetățenilor, a sănătății publice.
Încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare și-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătății publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaștere, respect și apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...

În acest sens, ne manifestăm întreaga susținere și încurajăm sesizarea imediată a instituțiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare și siguranței personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel național.

Aceste situații pot genera reale prejudicii morale și profesionale specialiștilor din domeniul sănătății, dar și cetățenilor care aleg vaccinarea, soluția sigură și eficientă pentru ajungerea la normalitate”, se arată în comunicatul CNCAV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private