duminică, iunie 4, 2023

Uniunea Europeană recurge la anumite măsuri pentr a reduce dependența față de anumite resurse din Rusia. Astfel, U.E. va trece la achiziții comune de energie. Aceste acțiuni vor consolida și siguranța alimentară, care este amenințată de o criză de 18 luni.

Întrucât Franța deține președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene, Emmanuel Macron, președintele Franței, susține că putem ieși din dependența față de resursele Rusiei.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Acest lucru ar echilibra controversele despre obținerea energiei, dar și teama unei crize alimentare. Europa, susține președintele Emmanuel Macron, va parcurge 18 luni de criză alimentară.

Putem părăsi dependența față de Rusia

Avem voința de a ieși din dependența de energiile fosile din Rusia. Am decis că, în primul rând, Comisia Europeană va avea mandat să efectueze achiziții comune, în principal de gaz. S-a procedat în mod similar cu vaccinurile, în timpul crizei pandemiei. Achizițiile grupate, capacitatea de a defini împreună contracte pe termen lung, constituie cel mai bun instrument pentru reducerea prețurilor la gaz, astfel că am oferit Comisiei Europene mandat să facă acest lucru”, a precizat Macron, potrivit Le Figaro, citat de Antena 3.

Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...

Președintele Franței a cerut, de asemenea, o reformă care va echilibra prețurile energiei, atât pentru gaze, cât și pentru electricitate.

Am oferit mandat Comisiei Europene să monitorizeze prețurile la electricitate, inițial pe termen scurt, pentru a permite plafonarea. Prin mecanismul actual, prețurile cresc imediat, iar consumatorii plătesc scump. Această reformă pe piața electricității trebuie să ne permită să combatem acest fenomen”, a subliniat președintele francez.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

Războiul aduce 18 luni de criză alimentară

La summitul de la Bruxelles, liderii au abordat și tema securității alimentare.

Una dintre consecințele majore ale războiului din Ucraina, alături de criza energetică, de cea umanitară și de situația geopolitică, este criza alimentară. Se va resimți pe parcursul a 12-18 luni, întrucât Ucraina și Rusia sunt mari producători de grâu. Pentru 26 de țări, grâul ucrainean și grâul rusesc constituie 50% din aprovizionarea cu grâu”, a adăugat Emmanuel Macron.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

El a propus elaborarea unui plan de urgență alimentară, prin suplimentarea stocurilor de cereale și creșterea producției.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private