Sari la conținut

Președintele SUA, anunț sumbru care ne privește pe toți. „Suntem pe cale să intrăm într-o criză alimentară fără precedent”

Președintele SUA, anunț sumbru care ne privește pe toți. „Suntem pe cale să intrăm într-o criză alimentară fără precedent”.

Cei mai puternici oameni ai lumii s-au întânit joi, 24 martie, la summitul istoric NATO de la Bruxelles. Liderii europeni, dar și președintele SUA, au avut ca temă principală de discuție invadarea Ucrainei de către Rusia.

Sunt aşteptate decizii cruciale, mai ales că liderii europeni şi preşedintele Americii fac front comun în faţa Rusiei.

„Putin primește fix invers față de ce se aștepta când a atacat Ucraina”

Președintele Joe Biden a declarat joi că NATO va răspunde imediat dacă Rusia folosește arme de distrugere în masă în Ucraina. „Vom răspunde dacă va folosi arme chimice sau biologice”, a spus Biden, referindu-se la președintele rus Vladimir Putin. „Natura răspunsului depinde de natura utilizării.”

Citeste si:

„Astăzi suntem hotărâți să mergem mai departe” a spus Joe Biden. ”Putin se baza pe o diviziune în NATO. Mi-e clar că nu credea că vom susține această coeziune. NATO nu a fost niciodată mai unit ca astăzi. Putin primește fix invers față de ce se aștepta când a atacat Ucraina” a continuat președintele american.

Biden a mai spus că va sprijini efortul de a expulza Rusia din grupul de economii G-20 și că aliații NATO și-au îndeplinit toate cele trei obiective majore joi la Bruxelles.

„Am avut o discuție cu Xi Jinping (n.r. președintele Chinei), nu l-am amenințat, dar i-am spus foarte clar ca să înțeleagă care ar fi consecințele dacă va ajuta Rusia” a spus Joe Biden, răspunzând unei întrebări.

Joe Biden anunță ce urmează după ce sancțiunile impuse Rusiei nu au funcționat

Președintele SUA, anunț sumbru care ne privește pe toți. „Suntem pe cale să intrăm într-o criză alimentară fără precedent”

De asemenea s-a discutat și despre o posibilă criză alimentară care va afecta majoritatea țărilor. Joe Biden a făcut un anunț grav de la tribuna NATO:

„Lipsa alimentelor va fi ceva real, toţi vom suferi. (…) Am vorbit despre lipsa de alimente și va fi ceva real. Nu doar Rusia plătește prețul sancțiunilor, este plătit și de alte națiuni din Europa și inclusiv de țara noastră. Rusia și Ucraina au fost grânarul Europei” a declarat președintele american.

La rândul său, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, afirmă că războiul din Ucraina riscă să producă o criză alimentară care poate afecta mai multe state din Africa şi Orient. Este nevoie de solidaritate pentru a preveni această situaţie, susține Macron.

„Suntem pe cale să intrăm într-o criză alimentară fără precedent. Pentru că alte ţări din Orientul Mijlociu, din Africa, depind, pentru a-şi hrăni populaţiile, de ceea ce se produce astăzi în Ucraina in Rusia”, atrage atenţia preşedintele francez, potrivit România TV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.