marți, decembrie 7, 2021

Răzvan Cherecheș: „Tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pentru toate tulpinile de Covid”. Care este, însă, partea negativă?

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a explicat că tratamentul cu anticorpii monoclonali, terapie dovedită pentru anumite tipuri de cancere și luați serios în considerare ca posibil tratament pentru HIV, este eficient pentru toate tulpinile de SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: Vitamina responsabilă pentru combaterea anemiei! A...

Răzvan Cherecheș: „Tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pentru toate tulpinile de Covid”

„Vești bune – tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pe toate tulpinile existente până acum. Pe lângă un set de vaccinuri eficiente, avem acum și un tratamanent eficient – situația începe să arate tot mai bine.

Dezavantajul tratamentului cu anticorpi monoclonali este prețul foarte mare”, a scris Răzvan Cherecheș pe contul său de Facebook.

Ce sunt anticorpii monoclonali și pentru ce sunt folosiți?

Chiar dacă denumirea te duce gândul la ceva complicat, explicația este destul de simplă: este un tip de tratament în care cei mai puternici și eficienți anticorpi, proteine produse de sistemul imunitar care se atașează microorganismelor sau substanțelor ce atacă corpul uman și încearcă să oprească răspândirea acestora, sunt clonați și prelucrați în doze injectabile sau pentru perfuzii. Se speră că astfel  s-ar maximiza potențialul organismului de a anihila un antigen vizat, în acest caz SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: Ce restricții vor fi de Sărbători. Rafila: ”Nu put...

Se știe că o variantă a acestui medicament, dezvoltată în Statele Unite, a fost folosită pentru tratamentul fostului președinte SUA, Donald Trump, infectat cu coronavirus în luna octombrie a anului trecut. Recuperarea rapidă a lui Trump a fost pusă pe seama acestui tratament, în contextul în care anterior administrării sale, președintele s-a simțit atât de rău încât a fost transportat de urgență la spital.

Te-ar mai interesa: Medicul Vasi Rădulescu, despre varianta Omicron: „...

Recent, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a încheiat revizuirea unui studiu asupra folosirii anticorpilor monoclonali sotrovimab (cunoscuți sub denumirea VIR-7831 și GSK4182136) la pacienții COVID, pentru a putea oferi o opinie științifică armonizată la nivel european. Se dorește, astfel, luarea unor decizii la nivel național privind folosirea tratamentului înainte de a primi autorizarea de punere pe piață.

Te-ar mai interesa: Băutura care ține de foame 2-3 ore, dar ajută la s...

Agenția a concluzionat că  sotrovimab poate fi folosit în tratarea adulților și adolescenților (cu vârste de peste 12 ani și cântărind cel puțin 40 de kilograme), care nu necesită oxigen suplimentar și nu sunt în pericol să dezvolte o formă severă a bolii.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri