Sari la conținut

Răzvan Cherecheș: Renunțarea la măști în aer liber ar fi trebuit să se facă doar pentru cei vaccinați/ Liderii noștri sunt prea preocupați să nu se supere oamenii!

despre sistemul de sănătate

Răzvan Cherecheș: Renunțarea la măști în aer liber ar fi trebuit să se facă doar pentru cei vaccinați/ Liderii noștri sunt prea preocupați să nu se supere oamenii!

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Univrsitatea Babeș- Bolyai, consideră că relaxarea măsurilor atât pentru persaonele vaccinate anti-covid, cât și pentru cele nevaccinate, este una eronată.

Răzvan Cherecheș: Renunțarea la măști în aer liber ar fi trebuit să se facă doar pentru cei vaccinați

Expertul în sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca spune că renunțarea la măști pentru toți va duce la scăderea ritmului de vaccinare și va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal.

„Corect = renuntarea la masti pentru cei vaccinati (CDC in SUA).
Incorect = renuntarea la masti in exterior pentru toata lumea (Romania).
Daca le dai studentilor un test si le dai 10 tuturor, indiferent daca au invatat 10 ore sau nu au invatat deloc – nimeni nu va mai invata nimic pentru testul urmator.
Liderii nostri nu au curajul si responsabilitatea sa ia deciziile corecte, sunt prea preocupati sa nu se supere oamenii!
Relaxarea purtarii mastii pentru toti va duce la scaderea ritmului de vaccinare si va induce ideea falsa ca lucrurile au revenit la normal!
Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinati ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) si i-ar fi stimulat pe restul sa se vaccineze”, a scris Răzvan Cherecheș pe contul său de Facebook.

„Problema este că nu se oferă facilități suplimentare persoanelor vaccinate, care să mențină rimtul de vaccinare”

Ulterior, expertul în sănătate a revenit cu o nouă postare, în care a explicat mai pe larg care a fost adevăratul său mesaj. Răzvan Cherecheș a spus că relaxarea restricțiilor în acest moment este opotună. Problema, din punctul său de vedere, este că nu se oferă facilități suplimentare persoanelor vaccinate, care să mențină rimtul de vaccinare și să ne protejeze de restricțiile posibile din toamnă datorită valului 4.
„S-ar putea să nu fi fost suficient de clar în postarea mea anterioară.
Este foarte bine că se renunță la măști în spațiile deschise (cu excepția spațiilor deschise aglomerate, nu există dovezi care să arate transmitere semnificativă în exterior).
Persoanele vaccinate ar trebui să poată renunța la măști și în spațiile interioare (evenimente, spectacole, săli de sport, …) – vedeți decizia CDC în SUA.
Relaxarea actuală este oportună și corectă. Problema este că nu se oferă facilități suplimentare persoanelor vaccinate, care să mențină rimtul de vaccinare și să ne protejeze de restricțiile posibile din toamnă datorită valului 4”, a mai scris Răzvan Cherecheș.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.