vineri, iulie 10, 2020

Primarul General Gabriela Firea a trimis astazi o scrisoare omologului său de la Paris, primarul capitalei Franței, Anne Hidalgo, prin care si-a exprimat regretul fata de incendiul care a devastat luni seara catedrala Notre Dame din Paris.

Totodata, in semn de solidaritate cu eforturile poporului francez de restaurare a monumentului, Edilul Sef al Capitalei a anuntat ca va dona 10% din salariul sau, timp de trei luni, fondului instituit pentru finantarea lucrarilor de reconstructie a catedralei, anunță Biroul de Presă al PMB.

Citește și:

Iată care este textul integral al scrisorii oficiale adresate doamnei Anne HIDALGO, primarul orașului Paris.

”Stimată Doamnă Primar,

În numele Bucureștiului și al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul și inima Franței, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Vă asigur că suntem cu sufletul alături de dumneavoastră și de cetățenii orașului Paris, în acest moment atât de trist pentru Capitala Franței.

Citește și:

Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început!

Citește și:

Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual.

Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției  Catedralei Notre-Dame de Paris.

Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni. Cu solidaritate, Gabriela FIREA PRIMAR GENERAL”.

Parteneri