marți, noiembrie 24, 2020
Alecu Carmen

Recomandarea medicului. Fă dragoste și fii sănătos!

Din fericire, dragostea nu e doar plăcere. Sexul are și beneficii la nivelul trupului, nu doar la nivelul psihicului. Cu toate că pare unul dintre cele mai ușoare lucruri de făcut, prinși în vâltoarea vieții, adesea oamenii tind să lase deoparte acest aspect ce ține de intimitatea vieții lor. Oboseala, rutina, serviciul, vremea proastă, durerile de cap, copiii, lipsa banilor, lipsa chefului, toate acestea sunt scuze sub care oamenii se ascund.

Sexul este important nu doar pentru liniștea și echilibrul unei relații, dar și pentru sănătate. V-ați gândit vreodată că medicul v-ar putea prescrie o rețetă în care să vă îndemne să faceți dragoste?

Recomandarea medicului. Iată, pe scurt, 5 dintre cele mai importante beneficii ale relației fizice.

Te scapă de stres

O partidă de sex seara te va ajuta să scapi de energia negativă și să te relaxezi. Și acest lucru se va întâmplat oricât de agitată și obositoare a fost ziua ta, oricâte certuri și neîmpliniri ai avut, oricâtă oboseală ai acumulat.

Te ajută să dormi mai bine

Starea de relaxare de care vorbeam înainte îți va induce un somn liniștit și profund, iar a doua zi vei constata că te vei trezi plin/ă de bună dispoziție.

Consideră o partidă de sex ca fiind sportul tău zilnic

Sexul arde calorii și lucrează partea inferioară a corpului. Un studiu recent a arătat că bărbații ard cam 4,2 calorii/minut, iar femeile 3,1 calorii.

Îmbunătățește relația și intimitatea dintre parteneri

Este vorba cel mai important beneficiu al sexului. Apropierea fizică dă naștere și apropierii sufletești. Cele două forme de experesie ale dragostei nu se resping.

Orgasmul eliberează oxitrocina

La nivel comportamental, acest hormon are ca efect reducerea temerilor și creșterea încrederii, iar la mame determină apariția instinctului matern.

Luând în considerare beneficiile actului de a face dragoste prezentate mai sus, poate o să reconsideri blazarea care s-a așternut în relația voastră. Poate o să reconsiderați viața voastră amoroasă și o să vă străduiți să vă găsiți mai mult timp pentru intimitate. Nu există niciun efect secundar pentru această rețetă!

Parteneri