Sari la conținut

Recomandările specialiștilor în plin val de viroze. Beatrice Mahler, avertisment în prag de deschidere a școlilor

Recomandările specialiștilor în plin val de viroze.

Valul de viroze este în creștere și, mai ales în cazul copiilor, este nevoie de mai multă atenție, întrucât ei reprezintă una din categoriile cele mai afectate în această perioadă.

Medicul Beatrice Mahler, managerul Spitalului de Pneumo-Ftiziologie din București, estimează că încă nu s-a atins un vârf al infectărilor. Cu toate acestea, situația poate fi gestionată, iar măsurile luate de autorități vizează în primul rând sistemul medical.

Beatrice Mahler, avertisment în prag de deschidere a școlilor

Mahler atrage atenţia că situaţia s-ar putea înrăutăţi şi mai mult, având în vedere că, în curând, reîncepe şcoala, ceea ce va duce, probabil, la creşterea numărului de cazuri.

„Nu este un val care să ne îngrijoreze. Dacă e să privim comparativ cu ceea ce am trăit în ultimii ani, sigur, este o perioadă care trebuie să ne atenționeze și să ne facă responsabili, pentru că măsurile de protecție trebuie să le luăm în primul rând pentru noi și pentru cei din jurul nostru.

Sunt de părere că și școlile și grădinițele și noi trebuie să continuăm activitatea normală, firească a momentului pe care îl parcurgem. Activitatea nu trebuie întreruptă. Ce trebuie să avem grijă ca părinți: să avem o atenție deosebită față de copiii care merg în colectivitate, să îi reținem la domiciliu la cel mai mic semn de infecție și dacă simptomatologia se agravează, să cerem sfatul medicului de familie și medicului specialist.

Trecerea prin infecție stimulează imunitatea. Pe de altă parte, vaccinurile sunt o soluție și, nu în ultimul rând, să nu uităm că avem la dispoziție fructe și vitamine care pot să fie administrate copiilor și care ajută sistemul imunitar”, a declarat Mahler, potrivit Radio România Actualități.

Recomandările specialiștilor

Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP OLT, face o serie de recomandări pentru evitarea îmbolnăvirii.

  • Evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane și a contactului cu persoane bolnave,
  • Folosirea batistei de unică utilizare,
  • Respectarea unui regim sănătos de viață, bogat în legume și fructe,
  • Evitarea consumului de alcool, cofeină, pentru că acestea pot duce la deshidratare și astfel la agravarea simptomelor,
  • Adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului,
  • Menținerea la domiciliu a copiilor bolnavi, pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate.
  • Cel mai important este evitarea automedicației
  • Prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor semne simptome compatibile cu gripa.
  • Cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvilor este vaccinarea antigripală

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel