Sari la conținut

Record la Maratonul Vaccinării. „Sperăm ca lucrurile să meargă în continuare spre bine”

Record la Maratonul Vaccinării. „Sperăm ca lucrurile să meargă în continuare spre bine”.

La cea de a doua ediţie a maratonului de vaccinare, care a avut loc în perioada 28-31 mai, la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, s-au vaccinat 23.291 persoane! Autoritățile au apreciat că maratonul a fost un adevărat succes.

Record la Maratonul Vaccinării: peste 20.000 de persoane vaccinate!

Maratonul de Vaccinare, a II-a ediție, în cifre:

  •  peste 1.300 de medici, rezidenți, asistenți medicali și studenți;
  •  două locații: Sala Palatului (12.784 persoane vaccinate cu Pfizer și 1.528 cu Johnson&Johnson) și Biblioteca Națională (8.125 persoane vaccinate cu Pfizer și 854 cu Johnson & Johnson);
  •  50 de fluxuri de vaccinare;
  •  Vaccin – Comirnaty produs de Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani și Janssen produs de Johnson & Johnson, fiind autorizat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

„Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV)”, se arată în comunicatul CNCAV, pe pagina oficială de Facebook Ro Vaccinare.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că s-au depășit cu mult așteptările autorităților. El a menţionat că vor fi deschise, în continuare, toate centrele de vaccinare din Capitală, cei interesaţi putându-se vaccina, în aceste centre, fără nicio programare.

Maratonul este un real succes. În urmă cu trei săptămâni (la prima ediţie a Maratonului Vaccinării, n.e.) aveam un pic de emoţii. Acum e foarte clar. De această dată va fi un succes. S-au depăşit aşteptările, avem foarte multe persoane care au venit pentru prima dată să se vaccineze. Înseamnă că interesul a rămas acelaşi.

(…) Sper eu că nu doar acest Maraton să reprezinte vârful de vaccinare, ci ca lucrurile să meargă în continuare spre bine, în aşa fel încât să ajungem la peste 50% din populaţia Bucureştiului vaccinată şi să ajutăm şi judeţele limitrofe în măsura în care este posibil”, a declarat Alin Stoica, potrivit Agerpres.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.