duminică, martie 26, 2023

Reducerea luminii înainte de culcare poate „scădea riscul de ucigaș tăcut”. Femeile însărcinate ar trebui să stingă luminile înainte de culcare pentru a-și reduce riscul de a dezvolta diabet gestațional, spun experții.

Cercetătorii americani au descoperit că femeile însărcinate care sunt expuse la o lumină artificială puternică, în cele trei ore înainte de culcare, sunt mai susceptibile de a dezvolta această afecțiune.

Te-ar mai interesa: Părintele Cleopa: Cum să ne izbăvim de lucruri nec...

Diabetul gestațional este un nivel ridicat de zahăr din sânge care se dezvoltă în timpul sarcinii și de obicei dispare după naștere. Potrivit Colegiului Regal de Obstetricieni și Ginecologi, afecțiunea afectează cel puțin patru până la cinci din 100 de femei în timpul sarcinii.

Dacă nu este bine controlat poate duce la probleme grave de sanatate pentru bebelus, inclusiv deces.

Gestul banal de dinaintea somnului care poate reduce riscul de diabet gestațional

Autorul principal al studiului, publicat în American Journal of Obstetrics and Gynecology. dr. Minjee Kim, neurolog la Universitatea Northwestern, a declarat că expunerea la lumină puternică înainte de somn este un factor de risc subrecunoscut.

Te-ar mai interesa: Planta care reduce inflamația varicelor. Lidia Fec...

„Expunerea la lumină înainte de culcare poate fi un factor de risc subrecunoscut, dar ușor de modificat, al diabetului gestațional”, a spus dr. Kim.

Experții cred că expunerea la lumină pe timp de noapte suprimă nivelul unui hormon numit melatonină, perturbă ceasul intern al corpului și influențează reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Ei au urmărit datele a peste 700 de femei pentru a vedea cum le-a afectat sănătatea expunerea la lumină înainte de culcare.

Te-ar mai interesa: Cele mai intuitive zodii din horoscop. Numerolog: ...

În timp ce doar un număr mic de femei au dezvoltat diabet gestațional, rezultatele au relevat o tendință. Femeile care au fost expuse la lumină puternică din casă, televizoare, computere și smartphone-uri au avut de cinci ori mai multe șanse de a dezvolta această afecțiune.

Dr. Minjee Kim a îndemnat femeia însărcinată să „încerce să reducă orice lumină din mediul personal” în acele trei ore înainte de a merge la culcare.

Te-ar mai interesa: Otrava care provoacă boli grave și cancer. Medic r...

„Este mai bine să nu vă folosiți computerul sau telefonul în această perioadă. Dar dacă trebuie să le folosiți, păstrați ecranele cât mai slabe posibil”, a spus ea, sugerând oamenilor să folosească opțiunea de lumină de noapte și să stingă lumina albastră.

Alți factori de risc ai diabetului gestațional includ:

  • supraponderalitatea,
  • lipsa activității fizice,
  • sindromul ovarului polichistic,
  • un membru al familiei cu diabet.

Studiile anterioare au descoperit că copiii născuți de femei cu diabet gestațional au șase ori mai multe șanse de a dezvolta diabet de tip 2 și de a fi supraponderali mai târziu în viață.

Te-ar mai interesa: Expert: Modul în care boala Parkinson poate fi det...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private