joi, mai 26, 2022

Tensiunea arterială ridicată, cunoscută și sub denumirea de hipertensiune arterială, este precursorul unor probleme grave de sănătate fără să apară multe semne de avertizare. În timp ce anumite alimente vă pot scădea nivelul, altele, inclusiv o legumă murată, ar putea crește riscul de hipertensiune arterială.

Tensiunea arterială ridicată descrie forța pe termen lung a sângelui împotriva arterelor, care este suficient de mare pentru a declanșa probleme de sănătate. Acestea pot varia de la atacuri de cord la accidente vasculare cerebrale – ambele considerate urgențe medicale. Mai rău, hipertensiunea nu provoacă multe simptome vizibile.

Te-ar mai interesa: Cum a reușit o familie să încaseze sume fabuloase ...

Hipertensiunea arterială este diferită de o creștere temporară a tensiunii arteriale.

Tensiunea arterială poate fluctua pe parcursul zilei, înregistrând valori mari și scăzute.

Cu toate acestea, odată ce forța din sânge devine constant ridicată, ați putea risca să dezvoltați alte probleme.

În prezent, hipertensiunea arterială afectează aproximativ o treime dintre adulții britanici – mulți nici măcar nu știu că au această afecțiune, potrivit NHS.

Din fericire, supravegherea alimentelor pe care le consumi ar putea ajuta la menținerea nivelurilor tensiunii sub control.

Te-ar mai interesa: Ritual pentru îndeplinirea celor mai mari dorințe,...

Când vine vorba de alimente care cresc riscul de hipertensiune arterială, cel mai cunoscut suspect este sarea.

Și o legumă populară care este ambalată cu ingredientul obișnuit de uz casnic este murătura.

Caracterizat prin punch-ul său cu oțet, 100 de grame de murături pot conține până la 1,5 grame de sare.

Acest lucru poate aduce o porție de 52 de grame până la 13% din aportul zilnic maxim de sare.

Te-ar mai interesa: Tot ceea ce trebuie să știi despre febră. De ce se...

În cazul în care nu știți, NHS explică că nu ar trebui să aveți mai mult de șase grame de sare pe zi, ceea ce reprezintă 2,4 grame de sodiu.

Deși o porție de murături nu va provoca probleme, s-ar putea să mănânci prea mult sau să adaugi aceste legume murate într-o dietă deja bogată în sare.

Un studiu publicat în revista Clinical Nutrition Research a sugerat chiar că „ar putea exista o asociere semnificativă” între consumul de murături și tensiunea arterială mai mare.

Te-ar mai interesa: Specialist în sănătate publică despre variola maim...

Acest lucru se datorează faptului că sarea este „cea mai mare cauză” a hipertensiunii arteriale, deoarece vă face corpul să țină apă, explică Blood Pressure UK.

Murături

Când mănânci prea mult din condimentele populare, va exista mai multă apă în sânge, precum și mai multă presiune în artere.

Acest lucru vă poate crește nivelul tensiunii arteriale. Mai rău, sarea vă poate crește și mai mult tensiunea dacă suferiți deja de hipertensiune arterială.

Te-ar mai interesa: Cum poți scăpa de alergii pentru totdeauna? Trebui...

În plus, s-ar putea chiar să contracareze cu medicamentele pentru tensiunea arterială.

Iar partea dificilă a ține sub control consumul de sare nu este condimentul pe care îl adăugați în mâncare. Organizația de sănătate avertizează că alimentele pe care le cumpărați din magazine pot conține deja cantități mari de sare și sodiu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private