miercuri, decembrie 7, 2022

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a interzis ca foie gras-ul să fie servit în toate reşedintele regale. Anunțul a fost făcut Peta, o organizaţie pentru drepturile animalelor, în urma unei scrisori din partea Casei Regale a Marii Britanii .

Încă de pe vremea cănd era prinţ de Wales, regele Charles al III-lea a oprit utilizarea controversatului preparat culinar în reşedinţele sale regale.

Te-ar mai interesa: RUNE 7 decembrie. Noroc pe toate planurile pentru ...

Regele Charles a interzis acest aliment de lux în toate reşedinţele regale britanice

Peta a anunţat că a primit o scrisoare din partea Casei Regale a Marii Britanii care confirmă că această măsură a fost extinsă în prezent la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale.

În semn de recunoştinţă, Peta i-a trimis regelui o mostră de „faux gras” vegan preparat de chef Alexis Gauthier, care şi-a transformat restaurantul din Londra în unul complet vegan.

„În calitate de prinţ de Wales, Charles a oprit utilizarea în reşedinţele sale regale de foie gras – un produs dezgustător pentru care sunt raţele şi gâştele sunt hrănite forţat până când ficatul lor ajunge la o dimensiune de până la 10 ori mai mare decât cea normală înainte ca animalele să fie sacrificate”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Peta, potrivit BBC.

Te-ar mai interesa: Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși! ...

„Acum, Peta a primit confirmarea că Majestatea Sa a extins această politică plină de compasiune la Palatul Buckingham şi la toate celelalte reşedinţe regale britanice”, a mai spus ea.

Foie gras poate fi importat şi vândut în Marea Britanie, însă producţia sa este interzisă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private