Sari la conținut

Regele Charles al III-lea știe că domnia sa va fi scurtă, spune un expert regal. Se poate reîntoarce liniștit la Viscri. Autoritățile au pavat 15,06 km de drum

Regele Charles al III-lea, diagnosticat cu cancer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Regele Charles al III-lea, prima declaratioe dupa ce a fost diagnosticat cu cancer

Regele Charles al III-lea știe că domnia sa va fi scurtă, spune un expert regal. Se poate reîntoarce liniștit la Viscri. Autoritățile au pavat 15,06 km de drum.

Regele Charles al III-lea știe că domnia sa va fi mult mai scurtă decât cea a Reginei Elisabeta a II-a, dar își va îndeplini datoria de a se asigura că tronul este acolo pentru generațiile viitoare, a declarat un expert regal pentru Insider.

Noul Rege este foarte conștient de cât timp i-ar fi putut rămâne pentru a fi monarh având în vedere vârsta lui, a spus Marlene Koenig, istoric regal.

„Dar el va face tot ce poate”

„Știe că timpul lui este mai scurt. Dar el va face tot ce poate”, a spus Koenig, comparând domnia lui Charles cu cea a mamei sale.

„El este și știe că este un îngrijitor pentru următoarea generație”, a adăugat Koenig, făcând referire la Prințul William, fiul său cel mai mare, și la Prințul George, nepotul său cel mai mare.

Că trebuie să facă tot posibilul în anii pe care i-a mai rămas este ceva despre care Charles este conștient, confirmând acest lucru și în primul său discurs ca Rege, atunci când a promis să susțină principiile constituționale „în timpul rămas pe care mi-l acordă Dumnezeu”.

Îi va pregăti pe William și Kate

Potrivit Dr. Bob Morris, un asociat onorific de cercetare la Unitatea de Constituție a UCL, toți monarhii acționează ca substituenți pentru moștenitorii lor, într-o oarecare măsură.

„Cineva îi va înlocui. Nu este nimic mai sigur decât atât”, a spus el. Morris a mai explicat că timpul care i-a mai rămas regelui ar putea fi util pentru William și soției sa, Kate Middleton. „Ar ajuta să-i pregătim pentru preluarea tronului”, a mai menționat Morris.

Indiferent dacă Charles mai are 20 de ani de domnie, mai mult sau mai puțin, Koenig a spus acest timp îi oferă lui William oportunitatea de a se pregăti pentru a deveni Rege.

Ea a adăugat că domnia lui Charles îi dă și lui William timp să fie bărbat de familie și să își crească cei trei copii cu Kate, fără responsabilitatea de a fi șef al monarhiei.

Koenig a mai spus că așa cum stau lucrurile, mai devreme sau mai târziu, William va fi Rege, iar „când se va întâmpla, va avea cu siguranță o domnie lungă” în comparație cu Charles.

Se poate reîntoarce liniștit la Viscri. Autoritățile au finalizat lucrarea de pavare a drumului care traversează satul

Din România vin vești bune pentru noul rege… Proiectul de modernizare și reabilitare a drumului judeţean DJ 104 L Dacia – Viscri – Buneşti, finanţat din fonduri europene, se apropie de sfârşit.

Lucrările de execuție s-au încheiat pe întreaga lungime, de 15,06 kilometri, a acestui drum.

Două tronsoane rutiere, cel cuprins între satul Dacia şi intrarea în satul Viscri şi cel de la ieşirea din Viscri spre Buneşti, au fost finalizate şi recepţionate în cursul anului trecut.

De asemenea, s-a declanșat procedura de recepție la terminarea lucrărilor pentru modernizarea segmentului situat în intravilanul satului Viscri, în lungime de 761 de metri, notează DC News.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel