marți, octombrie 4, 2022

În timp ce regele Carol al III-lea își plânge mama, soția sa, Regina Consoartă Camilla, a fost alături de el la aproape fiecare eveniment, tribut și ceremonie.

Monarhul a spus clar că se bazează pe sprijinul și sfaturile ei în timp ce își asumă noul rol.

„Contez pe ajutorul iubitei mele soții, Camilla”, a spus regele în timpul primului său discurs către națiune, a doua zi după moartea reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie.

Te-ar mai interesa: Semne că ai rezistență la insulină. Motivul ascuns...

Regina Consoartă Camilla și-a pierdut propria mamă, Rosalind Shand, în 1994, când a murit la 72 de ani, după ce a suferit de osteoporoză.

Boala slăbește oasele până la punctul în care se rupe atât de ușor încât chiar și tusea sau lovirea de ceva poate provoca o fractură, scrie National Institutes of Health. Bunica ei maternă a suferit și ea de această afecțiune.

Regina, care acum are 75 de ani, și-a amintit că și-a privit mama „murind încet, în agonie” și a atribuit direct moartea ei osteoporozei.

„Ea a slăbit vreo opt centimetri în înălțime și a devenit atât de îndoită încât nu a putut să-și digere alimentele în mod corespunzător, lăsând-o fără poftă de mâncare”, a scris Camilla, pe atunci ducesa de Cornwall, într-un articol din 2011.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant! Pieton, lovit de ambulanță. ”Intră c...


Boala de care ar putea suferi Camilla

„În ultimii ei ani, ea nu a putut respira fără oxigen… Cred că calitatea vieții ei a devenit atât de proastă, iar suferința ei a devenit atât de insuportabilă, încât a renunțat la luptă și și-a pierdut dorința de a trăi.”

Într-un interviu acordat BBC anul trecut, Camilla și-a amintit că mama ei uneori „țipa literalmente” de durere când se mișca sau cineva o atingea: „Îmi amintesc când o prietenă de-a ei a venit într-o zi doar pentru a o îmbrățișa, i s-a rupt coasta”, a spus ea.

Te-ar mai interesa: ”Butonul roșu” pentru pensionari: monitorizare și ...

S-au făcut atât de puține cercetări despre osteoporoză la acea vreme, încât, când mama ei a mers la doctori să caute ajutor, toți i-au spus: „Îmi pare rău, ești bătrână”, și-a amintit Camilla. Nici familia nu știa nimic despre boala oaselor, a spus ea.

Osteoporoza este cauza majoră a fracturilor osoase la femeile aflate în postmenopauză și la bărbații în vârstă, cel mai adesea la nivelul șoldului, coloanei vertebrale și încheieturii mâinii, potrivit National Institutes of Health.

Te-ar mai interesa: Dr. Tudor Ciuhodaru, avertisment pentru români: Mu...

Deși nu s-a scris prea des despre ea, se pare că și Camilla, Regină Consoartă a Regatului Unit ar avea această problemă de sănătate, mai ales că are un istoric genetic destul de dur.

Otseoporoza se transmite în familie, însă Regina Consoartă nu a declarat public dacă are sau nu această boală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private