marți, octombrie 4, 2022

Regina Elisabeta, sub supraveghere medicală la reședința din Scoția. Prințul Charles este alături de regină. În ultima vreme, regina a fost nevoită să …

 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 96 de ani, este sub supraveghere medicală la reședința din Balmoral, Scoția, transmite BBC.

De altfel, suverana a fost plasată sub supraveghere medicală după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei, transmite Palatul Buckingham.

Te-ar mai interesa: Profită de Revelion să îți faci plinul de sănătate...

„În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală”, se spune într-un comunicat oficial, citat de BBC.

Membrii apropiați ai familiei suveranei au fost informați, adaugă radiodifuzorul britanic. Totuși, o altă sursă din familia regală, citată de CNN, a dezmințit informația conform căreia regina ar fi suferit o cădere.

BBC mai precizează că suverana Marii Britanii s-a retras miercuri dintr-un Consiliu Privat virtual, iar medicii au sfătuit-o să se odihnească.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Prințul Charles se află în prezent alături de regină iar Ducele de Cambridge este în drum spre Balmoral, anunță BBC. Și Ducesa de Cornwall se află în drum către reședința regală din Scoția.

Liz Truss: „Întreaga țară este îngrijorată”

Premierul Liz Truss a transmis un mesaj în care afirmă că „întreaga țară este îngrijorată” de veștile privind sănătatea reginei.

„Gândurile mele și ale oamenilor din Regatul Unit se îndreaptă către Majestatea Sa și către membrii familiei sale în aceste momente”, a scris Truss pe Twitter.

Te-ar mai interesa: Nu te-ai fi găndit că acest aliment duce la Alzhei...

Problemele reginei au reapărut în discuția publică după ce Elisabeta a II-a a primit-o, marți, la castelul Balmoral, pe Liz Truss, în vederea învestirii în funcția de prim-ministru.

În imaginile publicate Casa Regală, suverana în vârstă de 96 de ani, sprijinită de un baston, îi strânge mâna noului premier britanic, în vârstă de 47 de ani.

Truss a devenit cel de-al 15-lea șef al guvernului în timpul celor 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

Ceremonia de numire a șefului de guvern are loc în mod obișnuit la Palatul Buckingham, însă regina a anunțat din timp că nu va veni la Londra pentru învestirea noului prim-ministru.

Este o premieră absolută în îndelungata sa domnie, însă suverana britanică, în vârstă de 96 de ani, și-a anulat sau delegat în ultima perioadă îndatoririle publice ceremoniale din cauza problemelor de sănătate, relatează Antena 3.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci dacă ai peste 50 de ani. Întărește o...

De altfel, suverana a fost nevoită să amâne o serie de evenimente la care trebuia să participe, în ultimul timp, din cauza stării de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private