vineri, august 12, 2022

Reguli de pelerinaj, Sfânta Parascheva 2021. Primarul din Iaşi anunţă noi restricții.

Mrți, 5 octombrie, primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat că autocarele cu pelerini nu vor putea veni către Iaşi din zonele unde rata de incidenţă impune carantinarea acelor localităţi.

Mihai Chirica a anunţat că racla cu sfintele moaşte ar putea fi scoasă mai devreme din Catedrala Mitropolitană. Prin această propunere, Chirica intenționează să permită accesul unui număr cât mai mare de credincioşi, fără a se crea aglomeraţie.

Te-ar mai interesa: NU decoji castraveții. Iată ce beneficii oferă pen...

„Vor fi create perimetre speciale la Catedrala din Iaşi, dar oamenii trebuie să înţeleagă că nu se pot aduna într-un mod nelimitat în curtea Mitropoliei sau în alte spaţii unde vor fi manifestări. Va trebui să aducem permanent un număr mult mai mare de voluntari decât s-a făcut vreodată. Fluxurile pentru pelerini trebuie să fie clar stabilite”, a precizat, marţi, edilul Mihai Chirica.

Reguli de pelerinaj, Sfânta Parascheva 2021. Primarul din Iaşi anunţă noi restricții

În zonele de carantină, oamenii se pot deplasa doar în condiţii clare şi nu vor putea veni autocare spre Iaşi din localităţile cu rată de incidenţă ridicată, a anunțat edilul Iașului.

Te-ar mai interesa: MEDIC: Atenție la aceste băuturi! Efecte devastato...

„În zonele în care sunt intrate în carantină acele localități, ei nu se pot deplasa decât pentru motive foarte clar întemeiate de lege. Lucruri care sunt strict necesare vieții. Nu cred că vor putea părăsi localitățile acele autocare din localități unde indicele de infectare este spre carantinare”, a adăugat acesta.

De asemenea, edilul a anunţat că racla cu sfintele moşte ar putea fi scoasă mai devreme din Catedrală faţă de anii trecuţi, pentru a se evita aglomeraţia.

„Fac apel la înţelepciunea fiecărui pelerin să înţeleagă că sfânta este permanent aici. Este adevărat că ziua ei este pe 14 octombrie, dar poate fi oricând vizitată în cursul anului. În ultimele zile, o parte dintre pelerini au trecut deja pe la sfintele moaşte, au venit oameni de pe tot teritoriul României. Noi ca primărie susţinem ideea Mitropoliei ca sfintele moaşte să fie scoase mai devreme din catedrală”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: Ce expresii să folosim la medi...

Asociația Reset a cerut anularea Sărbătorilor Iaşiului

Reprezentanţii Asociaţiei Reset au solicitat autorităţilor să anuleze Sărbătorile Iaşului din acest an, inclusiv cele dedicate Sfintei Parascheva, pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului de cazuri COVID-19 din ultimele zile.

„Înţelegem importanţa spirituală a acestei sărbători religioase şi capitalul de popularitate pe care îl aduce oraşului nostru, însă considerăm că organizarea unui pelerinaj cu zeci de mii de pelerini şi deplasări masive de oameni din localităţi şi zone cu rate de incidenţă foarte mari ar putea genera o (nouă) explozie de cazuri, în condiţiile în care sistemul sanitar se află în pragul colapsului.

Te-ar mai interesa: Cancerul NU este sfârșit de drum: Feminitate după ...

Faţă de anul trecut, când s-a limitat accesul pelerinilor la cei cu domiciliul în Iaşi, situaţia pandemică nu era nici pe departe pe atât de gravă cum este acum. Cu toate acestea, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a anunţat acum câteva zile că nici nu vrea să audă de vreo restricţie”, se arată în comunicatul Reset Iaşi.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei urmează să anunţe miercuri, 6 octombrie, programul manifestărilor religioase.

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private