Categories: Ştiri sănătate

Reguli esențiale pentru a inhiba răspândirea virusului. Cum te protejezi eficient și ce greșeli ai putea face?

De la începutul pandemiei, specialiștii au încercat să afle cât mai multe informații despre noul coronavirus și modul în care acesta acționează asupra organismului uman. Astfel, au descoperit cum ne putem proteja mai bine și cum putem inhiba răspândirea virusului.

Specialiștii încearcă să atragă atenția asupra regulilor de igienă și a măsurilor de protecție, până când vom atinge imunitatea colectivă. Imunitatea colectivă este singurul mod prin care se poate inhiba răspândirea virusului. Aceasta se poate dobândi fie natural (prin infectare, recuperare și dezvoltarea anticorpilor), fie prin imunizare (care este o cale mai rapidă de a obține anticorpii necesari și, de asemenea, mult mai sigură).

Astfel, până la atingerea imunității colective, măsurile de igienă și prevenire sunt esențiale

Purtarea corespunzătoare a măștii de protecție, igienizarea frecventă a mâinilor și distanțarea socială sunt încă măsuri eficiente pentru a încetini evoluția pandemiei și pentru a ne proteja de o posibilă infectare.

Andrei Baciu, vicepreședintele comisiei de vaccinare, a menționat o serie de reguli pe care ar trebui să le respectăm, în contextul pandemic actual, la Antena3, potrivit DC News.

„Pe lângă tipul de mască pe care-l purtăm, la fel de important este și felul în care purtăm masca pe tot parcursul zilei. În primul rând, până nu se atinge o proporție mare de vaccinare, este esențial să purtăm masca corect, peste nas, peste gură, să o purtăm tot timpul și, bineînțeles, păstrarea distanței fizice și o igienă riguroasă a mâinilor.

Masca să fie schimbată de câteva ori pe zi. Astfel încât, dacă se umezește prin vorbire, trebuie schimbată. Să nu o purtăm sub bărbie, să acopere nasul și gura, tocmai pentru a ne oferi și nouă, dar și celor din jur protecție față de acest nou tip de coronavirus.

Lucrurile sunt în dinamică, cert este că suntem într-un trend descendent, ceea ce este îmbucurător, însă trebuie să păstrăm măsurile, care vedem că au efect”, a susținut Andrei Baciu.

 

Recent Posts

Cele patru previziuni sumbre ale lui Rasputin care s-au adeverit deja

Grigori Rasputin, misticul rus și consilier al familiei regale, a fost subiectul fascinației și al…

3 ore ago

Zodii care își găsesc adevărate dragoste după Paște. Numerolog: Ei vor avea parte de o întâlnire care le schimbă viața la 180°

Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse care sunt zodiile norocoase care…

3 ore ago

Planta miraculoasă cu efecte vindecătoare pentru ficat. Înflorește în luna Mai

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Adevăruri Ascunse”, care este planta din care…

4 ore ago

Ce și cum mâncăm de Paște. Medicul Tudor Ciuhodaru: 10 reguli esenţiale pentru a nu ajunge la urgențe

Medicul Tudor Ciuhodaru a prezentat zece recomandări de urmat pe care românii trebuie să le…

4 ore ago

Superstiții de Paște. Lidia Fecioru: ”Să nu uităm să ducem un bănuț să-l sfințim la biserică, în ziua de Paște”

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a vorbit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse despre tradițiile și superstițiile specifice…

5 ore ago

Cum îți dai seama dacă cineva este invidios pe tine? 3 semne evidente

În lumea complicată a relațiilor umane, întâlnim uneori oameni care nu ne doresc întotdeauna binele.…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic