Sari la conținut

Reguli noi bugetare ce vin în sprijinul populației. Ce interzice directivă europeană

Etichetele produselor alimentare trebuie bine studiate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Noua directiva a Parlamentului European

Reguli noi de mediu ce vin în sprijinul populației. Parlamentul European urmează să aprobe astăzi începerea negocierilor cu statele membre pentru a finaliza reforma regulilor bugetare ale Uniunii, înainte de alegerile europarlamentare din iunie.

Cei 27 de miniştri de finanţe au ajuns cu greu la o poziţie comună asupra acestor reforme, considerate de unii măsuri de austeritate, dar care sunt menite să garanteze redresarea finanţelor publice fără a compromite investiţiile în tranziţia ecologică sau în apărare, în contextul invaziei ruse din Ucrainei.

Directive europene care va îmbunătăţi etichetarea produselor

Tot astăzi, potrivit RRA, eurodeputaţii se vor pronunţa prin vot final şi asupra unei directive europene care va îmbunătăţi etichetarea produselor şi va interzice utilizarea declaraţiilor de mediu înşelătoare.

„Noile norme urmăresc să facă etichetarea produselor mai clară și mai demnă de încredere prin interzicerea utilizării declarațiilor de mediu înșelătoare, cum ar fi „ecologic, natural, biodegradabil, neutru din punct de vedere climatic sau eco”, transmite Alina Stănuţă pentru RRA.

Reguli noi: Informațiile cu privire la garanția produselor

Așadar, directiva va permite doar utilizarea etichetelor de sustenabilitate bazate pe sisteme oficiale de certificare sau stabilite de autoritățile publice. Afirmațiile bazate pe schemele de compensare a emisiilor, potrivit cărora un produs are un impact neutru, redus sau pozitiv asupra mediului, nu vor mai fi permise. Un alt obiectiv important al directivei este ca producătorii să se concentreze mai mult asupra durabilității bunurilor.

Noile norme vor face mai vizibile informațiile cu privire la garanția produselor și vor crea o nouă etichetă armonizată pentru a permite produselor cu o garanție mai mare să iasă mai bine în evidență.

Noua directivă va interzice, de asemenea, afirmațiile nefondate privind durabilitatea, îndemnurile la înlocuirea consumabilelor mai devreme decât este strict necesar și prezentarea bunurilor ca fiind reparabile atunci când nu este cazul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel