marți, mai 17, 2022

Uneori, ne săturăm înainte de a termina toată mâncarea din farfurie. Majoritatea oamenilor preferă să o păstreze mai târziu și să o reîncălzească rapid. 

Totuși, acest obicei poate face mai mult rău decât bine. Anumite alimente pot dăuna foarte mult organismului dacă le consumăm după ce sunt reîncălzite.

Cu siguranță, nu este o regulă care se aplică tuturor preparatelor, însă este bine să ne ferim de anumite alimente deoarece pot provoca boli grave, precum infertilitate, cancer și toxiinfecții alimentare grave.

Te-ar mai interesa: Cum știi dacă ai intoleranță la lactoză. Primele s...

Alimentele pe care să nu le consumi reîncălzite

Potrivit food.ndtv.com, este recomandat să consumi câteva alimente fără să le reînzălzești. Cel mai bine este să le consumi imediat după ce au fost gătite.

Legume verzi

Legumele cu frunze verzi, precum morcovul, napii sau țelina sunt bogate în nitrați și, în momentul în care sunt reîncălzite, pot deveni toxice și pot declanșa cancerul. Legumele verzi conțin o cantitate foarte mare de fier, precum spanacul, iar încălzirea și reîncălzirea spanacului poate oxida fierul prezent. Oxidarea fierului generează radicali liberi periculoși despre care sunt asociați cu boli grave precum cancerul și infertilitatea.

Te-ar mai interesa: Alimentul pe care nu trebuie să îl arunci dacă a e...

Orezul

Orezul poate provoca toxiinfecții serioase. Acest lucru este cauzat de bacteriile foarte rezistente numite Bacillus Cereus. Căldura ucide aceste bacterii însă produce spori care sunt la fel de toxici. Atunci când orezul este reîncălzit și lăsat afară, la temperatura camerei, sporii se înmulțesc și provoacă toxiinfecții grave.

Ouăle

Ouăle conțin o cantitate mare de azot care poate oxida din cauza reîncălzirii provocând cancer. Ouăle se mănâncă fie după ce au fost gătite și sunt încă la o temperatură mai ridicată, fie când sunt complet reci. Dacă nu le poți consuma calde este indicat să le consumi, mai târziu, reci.

Te-ar mai interesa: Campania de conștientizare a riscului de accident ...

Ciupercile

Ciupercile fac parte din categoria alimentelor care trebuie să fie consumate imediat după ce au fost gătite. Ele își pierd toți nutrienții și mineralele, lucru ce poate afecta sistemul digestiv.

Pe de altă parte, reîncălzirea produce toxine care conțin azot și radicali liberi. În cazul în care totuși doriți să păstrați ciupercile pentru a doua zi, asigurați-vă că le consumați reci, deși este indicat să le consumăm după gătire.

Te-ar mai interesa: Ce să faci ca să nu te mai balonezi deloc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private