Sari la conținut

Relaxarea restricțiilor la nivel național. Ministrul Sănătății anunță data oficială!

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță că autoritățile lucrează intens către relaxarea restricțiilor, la nivel nașional. Revenirea la normal depinde în mod direct de eforturile colective de a combate pandemia și, de asemenea, de rezultatele campaniei de vaccinare anti-COVID.

Ministrul Sănătății a precizat că pe 1 iunie se vor relaxa restricțiile impuse pentru a combate pandemia de coronavirus, dacă ne va permite situația epidemiologică. În acest sens, autoritățile încurajează populația să se vaccineze în număr cât mai mare și, totodată, să respecte restricțiile impuse în acest moment.

Relaxarea restricțiilor la nivel național

„Suntem în curs de a constitui un grup de lucru la Ministerul Sănătăţii care va colabora cu Grupul de lucru al Guvernului privind măsurile de relaxare, iar acest grup de lucru va avea două obiective: măsurile de relaxare care vor începe, dacă situaţia pandemiei ne permite, de la 1 iunie.

Al doilea obiectiv va fi reintrarea în normal a spitalelor, ambulatoriilor şi cabinetelor medicilor de familie, ca program de lucru, ca număr de pacienţi consultaţi, aşa încât şi pacienţii non-COVID să înceapă să aibă un acces mai bun la servicii de sănătate”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, potrivit Antena 3.

Centrele de vaccinare, deschise și de Paște

Autoritățile încurajează oamenii să se vaccineze și să respecte data programării. Centrele de vaccinare vor fi deschise în prima și a doua zi de Paște, adaugă ministrul.

„Conform informaţiilor primite de la CNCAV, centrele de vaccinare vor fi deschise atât în prima zi de Paşte, cât şi în a doua zi de Paşte”, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă.

Ioana Mihăilă a subliniat importanţa respectării regulilor de protecţie sanitară impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

„Având în vedere că suntem în Săptămâna Mare, săptămână care are implicaţii profunde în special pentru creştinii ortodocşi, iar în weekend este Paştele ortodox fac un apel la responsabilitate: pe de o parte, să încercăm să ne protejăm cât de mult posibil, iar, pe de altă parte, dacă avem programare la vaccinare, să o respectăm. (…) Vă doresc un Paşte luminat şi multă sănătate!”, a transmis ministrul Sănătăţii, scrie Agerpres, citat de Digi 24.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel