Sari la conținut

Remedii naturale pentru ameliorarea astmului și curățarea plămânilor

Din cuprinsul articolului

Astmul este o boală a plămânilor, caracterizată prin inflamarea și umflarea căilor aeriene. În urma inflamării, acestea devin mai sensibile și înguste, ducând la respirație îngreunată, constricție toracică și tuse.

În lipsa tratamentului adecvat, astmul poate pune viața în pericol. Astfel, tratamentul oferit de medicul de specialitate trebuie să fie remediul de bază.

Totodată, poți încerca să completezi efectele benefice ale tratamentelor existente cu remedii naturale.

Deși acestea nu înlocuiesc tratamentul prescris de medic pot menține beneficiile și te pot ajuta atunci când afecțiunea se agravează.

Remedii naturale pentru astm

Usturoiul

Usturoiul poate ajuta la eliminarea congestiei din plămâni și vă poate ajuta să respirați mai ușor. Se fierb doi-trei căței de usturoi într-un sfert de cană de lapte. Se răcește la temperatura camerei și se bea. Poate suna greu de aplicat, dar se spune că un pahar de lapte cu usturoi în fiecare noapte ajută la combaterea astmului instantaneu, scrie DC Medical.

Cafea

Cafeaua are nenumărate beneficii pentru sănătatea generală a întregului organism. Cofeina ajută să se deschidă căile respiratorii și permite să respirați mai ușor. Cafeaua fierbinte vă va ajuta, de asemenea, să vă relaxați și să curățați căile respiratorii.

Dacă nu puteți consuma cafea, puteți opta pentru o ceașcă de ceai de orice fel sau chiar o bucată de ciocolată. Încercați să vă limitați aportul de cafea la cel mult trei căni pe zi.

Ghimbir

Ghimbirul este un remediu natural folosit de sute de ani. Cercetările au arătat că ghimbirul poate ajuta la reducerea inflamației căilor respiratorii și la inhibarea contracției tubului bronșic. Consumul de suc crud de ghimbir sau ceai de ghimbir poate ajuta la ameliorarea simptomelor astmului. Tăiați o bucată de ghimbir de un centimetru în bucăți mai mici, adăugați-o într-o oală cu 3 căni de apă clocotită, lăsați-o să absoarbă timp de cinci minute și bucurați-vă! Îndulciți-l cu miere pentru un bonus suplimentar.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel