miercuri, iunie 29, 2022

Inflamația abdominală poate fi declanșată de o multitudine de factori. Problemele digestive sunt foarte frecvente și, adesea, nu necesită un tratament puternic.

Problemele digestive pot fi gestionate cu ajutorul unor tratamente specifice. De asemenea, ele pot fi ameliorate și cu tratamente naturiste atunci când se află în forme ușoare.

Iată cum puteți ameliora inflamația abdominală și disconfortul cu ajutorul unor remedii naturale, ușor de preparat acasă.

Te-ar mai interesa: Cât de bune sunt cireșele? Ce spun experții...

Remedii pentru inflamație

Masaj cu uleiuri

În unele cazuri, inflamația abdomenului este legată de probleme emoționale sau de situații de stres sau nervozitate. Atunci când dorim să tratăm partea fizică și partea emoțională, cele mai potrivite sunt masajele, care pot fi efectuate de alți oameni sau de noi înșine.

Cu ajutorul uleiului (măsline, migdale, nucă de cocos, etc.) vom masa ușor abdomenul, urmând direcția intestinelor. O putem face de două sau trei ori pe zi, evitând momentele de digestie, scrie Doza de Sănătate.

Comprese cu argilă

Beneficiile argilei pentru sănătate și frumusețe au fost evidențiate de multe ori. Argila are proprietatea de a dezumfla burta, de a absorbi substanțele toxice și de a furniza minerale prin porii pielii.

Te-ar mai interesa: Iată ce PIETRE și CRISTALE ne ajută să slăbim...

Vom folosi compresa cu argilă timp de cel puțin o jumătate de oră și cel mult peste noapte, care este cel mai eficient mod de utilizare.

  • Vom amesteca argila cu cantitatea necesară de apă și vom obține o textură densă, dar care poate fi întinsă.

  • Nu vom folosi ustensile din plastic sau metal, ci le vom alege pe cele care sunt din sticlă, ceramică sau lemn.

  • Vom pune cataplasma pe burtă. Aceasta va avea aproximativ o jumătate de centimetru grosime. O vom acoperi cu o cârpă și ne vom înveli cu o pătură pentru a facilita încălzirea.

    Te-ar mai interesa: Ai insomnie? Grijă mare! Poate duce la AVC, infarc...

  • La final, vom îndepărta argila cu apă călduță, recomandă sursa citată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private