vineri, iulie 1, 2022

Nu este nimic mai enervant decât să nu poți respira cum trebuie. Oamenii care trăiesc cu alergii sezoniere știu mult prea bine acest sentiment. Uneori s-ar putea să simțiți că nu există destule decongestionante nazale și tisulare în lume pentru a vă curăța nasul înfundat!

Mucusul nu este întotdeauna dușmanul tău: nasurile înfundate sunt adesea cauzate de alergii, răceli, expunerea la substanțe chimice aeriene sau infecții ale sinusurilor. Toate aceste lucruri irită mucoasa nazală, care la rândul său provoacă inflamații și umflături. Suflarea nasului mai puternică provoacă doar umflături mai mari.

Te-ar mai interesa: Medicii avertizează: Accidentul de la Cernobîl a a...

Faceți-vă propriul spray salin

Prepararea propriului spray salin este ușor și rentabil. Tot ce aveți nevoie este de 2 lingurițe de sare de mare și ½ cană de apă fierbinte. Se fierbe până se dizolvă sarea, se lasă să se răcească și se toarnă soluția într-o sticlă cu jet. Acest amestec hidratează cavitatea nazală, subțiază mucusul gros și micșorează țesutul umflat prin extragerea apei.

O baie cu aburi

Un duș fierbinte sau o baie fierbinte este una dintre cele mai rapide modalități de a obține o ușurare a congestiei nazale. Aburul fierbinte deschide sinusurile. Încercați să adăugați un pic de ulei de eucalipt într-un castron cu apă fierbinte, aplecați-vă deasupra și inspirați. Uleiul de mentă sau lămâie funcționează și ele foarte bine! Dormitul într-o cameră cu umidificator vă va ajuta să vă ameliorați simptomele peste noapte.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe banane. Ai ...

Compresă fierbinte

Compresele calde ajută la declanșarea fluxului de lichid în sinusuri. Acest lucru va reduce în mod activ inflamarea. Este ușor de făcut: mai întâi, înmuiați un prosop curat de mână în apă fierbinte și storceți-l. Apoi așezați compresa pe frunte, nas și obrazul superior pentru a viza sinusurile.

Bucurați-vă de o supă fierbinte

O supă delicioasă este foarte hrănitoare, ceea ce ajută la refacerea vitaminelor și mineralelor de care are nevoie corpul pentru a vă menține sistemul imunitar. Adăugați în supă un pic de ceapă și ghimbir pentru că vă va ajuta la combaterea inflamației. De asemenea, ar trebui să încercați să puneți o picătură de piper negru în castron. Nu uitați să includeți și o lingură generoasă de curcuma pentru mai multă ușurare a inflamației!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private