luni, noiembrie 28, 2022

Răcelile comune sunt mult mai frecvente la trecerea dintre anotimpuri. Primăvara, când organismul este slăbit după sezonul rece, sunt întâlnite majoritatea cazurilor de răceală.

Răceala nu are un tratament propriu-zis. Aceasta trece de la sine, cu ajutorul sistemului imunitar. Remediile recomandate de medici au rolul de a ameliora simptomele provocate, nu de a trata răceala în sine.

Tusea, nasul care curge, răgușeala, durerea de gât, oboseala și starea generală de rău sunt cele mai frecvente simptome ale răcelii.

Te-ar mai interesa: RUNELE anunță bani și cadouri pentru ACEASTĂ zodie...

Din fericire, simptomele pot fi ameliorate și cu ajutorul naturii și poți avea câteva remedii chiar la îndemână în această primăvară!

Remedii naturale pentru răceală

Pentru durerea de gât

Tinctură de propolis – Amestecați 20 de pică­turi de tinctură de propolis în apă călduță și faceți gargară. Vă ajută și dacă beți puțin din ea și va amel

Coacăze negre contra durerilor în gât – Com­binați patru linguri cu suc de coacăze negre, o lingu­ră cu miere și două linguri cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Beți acest sirop o dată pe zi, cu în­ghițituri mici.

Pentru gât inflamat

Miere cu apă – O linguriță cu miere se dizolvă într-o cană cu apă. Se face gargară de 8-10 ori pe zi.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Sfeclă roșie cu oțet – Se rade o sfeclă roșie, se adaugă o linguriță cu oțet, se lasă să stea câteva ore și se strecoară lichidul într-un vas de sticlă. Se con­sumă câte 1-2 lingurițe pentru clătirea gâtului, după care se înghite.

Pentru tuse

Cătină cu miere – Boabele de cătină se fierb înă­bușit pe foc potrivit, ameste­când mereu până se înmoaie, după care le veți pasa printr-o sită. Peste pulpa păstoasă a fructelor de cătină puneți o canti­tate egală de miere și amestecați bine. De câteva ori pe zi, se ia câte o linguriță din pasta dulce și nu se înghite imediat, ci se ține cât mai mult în gură. Calmează tusea și oferă protecție împotriva răcelii.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

Sirop de ceapă – Curățați o ceapă, tăiați-o mă­runt și amestecați-o cu cinci linguri cu miere. Tur­nați peste ea 125 ml apă, fierbeți-o câteva minute și apoi lăsați-o deoparte pentru trei ore. După aceea stoar­ceți-o într-un șervet. Din acest sirop se iau cinci lingurițe pe zi, recomandă formula-as.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private