Sari la conținut

Remedii naturale pentru vindecarea și curățarea plămânilor

Plămânii sunt organe esențiale pentru organism. Aceștia sunt responsabili pentru oxigenarea întregului corp și asigură, în fond, viața. Dacă aceștia se îmbolnăvesc, organsimul are de suferit în mod general.

Plămânii se pot îmbolnăvi din cauza acumulării de toxine și a obiceiurilor nocive, precum fumatul. Este indicat să renunți la elementele dăunătoare, cu siguranță și să eviți pe cât de mult posibil un mediu poluat și aglomerat.

Totuși, în anumite cazuri nu putem evita toți factorii, mai ales dacă locuim în mediul urban.

Ce putem face pentru a ne vindeca și curăța plămânii în mod natural? Este simplu. Putem opta pentru câteva plante care au proprietăți benefice dovedite asupra plămânilor.

Remedii naturale pentru vindecarea plămânilor

Rădăcina de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce este un remediu cunoscut în medicina alternativă. Ea ne poate veni în ajutor mai ales dacă ne confruntăm cu o tuse persistentă, eliminând mucusul. Rădăcina de lemn dulce are proprietăți antibacteriene, ceea ce înseamnă că grăbește vindecarea și poate chiar să prevină apariția cancerului pulmonar, datorită conținutului ridicat de antioxidanți alături de flavonoide.

Eucalipt

Eucaliptul face parte, de asemenea, din categoria plantelor benefice în tratarea afecțiunilor de la nivelul plămânilor. Înafară de faptul că poate combate simptomele precum tusea, iritațiile și nasul înfundat, acesta poate fi folosit și în tratamentul pentru combaterea astmului sau a bronșitei. Eucaliptul vindecă plămânii și îi curăță în profunzime, favorizând eliminarea mucusului și toxinelor.

Menta

Aceasta a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru a elibera căile respiratorii, mai ales în timpul răcelilor. Cu ajutorul uleiului de mentă se pot face și masaje pe piept pentru a ameliora simptomele răcelii, însă poate fi folosită și pentru inhalări, prin aburi, notează BZI.

Usturoi

Usturoiul are în conținutul său Allicina, o substanță antibacteriană, ceea ce îl face un remediu pentru foarte multe boli. În acest caz, usturoiul ne ajută să eliminăm toxinele de la nivelul plămânilor.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: