duminică, martie 26, 2023

Remediu folosit de regele Charles: Reduce riscul de cancer și protejează sănătatea creierului!

Ceaiul Darjeeling, supranumit „șampania ceaiurilor”, este unul dintre cele mai apreciate sortimente de ceai din lume. Ceaiul negru Darjeeling se obține prin fierberea frunzelor uscate ale plantei Camellia sinensis, care se găsește în India. Acesta are o aromă mai puțin intensă față de alte sortimente de ceai negru.

Te-ar mai interesa: Expert: Modul în care boala Parkinson poate fi det...

Ceaiul negru Darjeeling , remediu folosit de regele Charles

Datorită compușilor săi bioactivi, ceaiul Darjeeling aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Din acest motiv, regele Charles consumă acest ceai în fiecare dimineaţă.

Sursă FOTO: Unsplash
  • Ține la distanță bolile metabolice

Datorită conținutului de compuşi precum antioxidanții şi polifenolii, acest ceai reduce riscul de afecțiuni metabolice precum bolile de inimă și diabetul. Acest lucru s-ar putea datora concentrației de catechine, care sunt antioxidanți naturali. În plus, ceaiul este sărac în calorii și este ușor de introdus în dietă.

Este bun pentru aspectul și sănătatea pielii – Antioxidanții din compoziția ceaiului susțin sănătatea pielii, deoarece neutralizează radicalii liberi, care accelerează îmbătrânirea;

Te-ar mai interesa: Trecem la ora de vară. ȘOC cu efecte negative asup...

  • Reduce stresul

Studiile au demonstrat că mirosul ceaiului Darjeeling are efecte calmante, îmbunătățind starea de spirit în momentele stresante;

  • Protejează sănătatea creierului

Ceaiul conține taninuri neuroprotective, ceea ce înseamnă că protejează sistemul nervos și sănătatea creierului. S-a demonstrat că te ajută să te concentrezi mai bine în timpul perioadelor solicitante și îmbunătățește performanțele mentale;

  • Reduce riscul de cancer

Compușii polifenolici din compoziția ceaiului inhibă creșterea celulelor canceroase care dezvoltă tumori. De asemenea, ceaiul are proprietăți care reduc frecvența mutațiilor celulare.

Te-ar mai interesa: A murit Ionuț! Tânărul a stat două luni în comă pr...

  • Previne bolile neurodegenerative

Compușii bioactivi din ceai, în special L-teanina, previn afecţiunile neurodegenerative precum boala Parkinson.

Cum se prepară ceaiul Darjeeling

Recomandări pentru 1 cană (250 ml) de ceai:Încălzește apa la o temperatură de aproximativ 100 °C. Adaugă 1 lingură de ceai negru Darjeeling, pe care îl găsești la magazinele de tip plafar. Lasă la infuzat 3-5 minute sau în funcție de intensitatea dorită. Unele persoanele preferă să consume ceaiul neîndulcit, în timp ce alții preferă să adauge puțin lapte, miere sau suc proaspăt de lămâie, potrivit clicksanatate.ro.

Te-ar mai interesa: Planta care reduce inflamația varicelor. Lidia Fec...

Recomandări și contraindicații

Consumul excesiv poate provoca agitașie, insomnii, greațę, constipaș și poate reduce absorbția fierului. Persoanele care suferă de hipertensiune trebuie sę îl evite, deoarece conșine cofeină, iar femeile însărcinate nu ar trebui să consume mai mult de 2 căni pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private