Sari la conținut

Mănâncă 3 curmale zilnic și aceste 6 lucruri se vor întâmpla!Beneficii imense pentru sănătate!

beneficii curmale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fructul care reduce zaharul din sange si colesterolul rău

La fel ca alte gustări sănătoase uscate, dacă mâncați curmale zilnic, veți obține beneficii imense pentru sănătate. Dar ce sunt acestea?

Curmalele sunt un alimente antice. Unele dovezi arheologice sugerează chiar că erau în jur de 7000 î.Hr. Știm, de asemenea, că acest fruct șifonat și brun a fost un aliment de bază în Orientul Mijlociu de mii de ani – și pentru un motiv întemeiat. Pentru început, curmalele sunt pline de minerale, vitamine și fitonutrienți. Acestea conțin cupru, fier, potasiu, magneziu, mangan, o mulțime de vitamine B, inclusiv vitamina B6 (piridoxină), niacină, acid pantotenic și riboflavină.

De asemenea, conțin cantități bune de vitamine A și K și caroten, luteină și zeaxantină. De asemenea, sunt bogate în fibre, ceea ce este foarte benefic pentru a vă ajuta corpul să elimine toxinele într-un mod ușor și eficient.

Acest studiu a concluzionat că curmalele conțin cel puțin 15 minerale, inclusiv seleniu, un element despre care mulți cercetători cred acum că este un puternic agent anticancer și un potențial stimulator imunitar.

De asemenea, a arătat că curmalele conțin 23 de tipuri de aminoacizi și unii acizi grași nesaturați destul de buni, cum ar fi acizi palmitoleici, oleici, linoleici și linolenici.

Și nu trebuie să mănânci o grămadă de curmale pentru a beneficia de ele. De fapt, doar consumul a 3 curmale pe zi poate produce rezultate destul de uimitoare.

1. Doza de energie în timp record

Consumul de curmale vă poate oferi un impuls energetic sigur și eficient. Acestea sunt exact ceea ce aveți nevoie atunci când atingeți starea de oboseală de la 3 după-amiază. Deci, în loc să beți o băutură energizantă, încercați să mâncați curmale. În plus, mâncandu-le arzi calorii și te face să fii mai alert.

Fibrele dietetice din curmale vă vor menține energizat mai mult timp și vă vor ajuta să evitați temutul „zahăr” care vine cu alte gustări dulci.

2. Îți îmbunătățesc digestia

Curmalele sunt în special fibre solubile ridicate. Fibrele solubile extrag apă din tractul tău digestiv, motiv pentru care bunica ta ți-a spus, probabil, să mănânci câteva curmale când lucrurile au devenit puțin „complicate”.

În mod ironic, curmalele sunt utile și în cazul diareei, deoarece vă ajută să vă echilibrați tractul digestiv. Consumul de câteva curmale este o modalitate rapidă și eficientă de a ameliora orice disconfort intestinal, deoarece ajută la îmbunătățirea bacteriilor bune din tractul digestiv.

3. Sporește imunitatea și întărește oasele

După cum sa menționat, curmalele sunt bogate în magneziu, cupru, mangan și seleniu și, după cum arată studiile, seleniul este cunoscut pentru a ajuta la prevenirea cancerului.

Curmalele sunt, de asemenea, un superaliment pentru întărirea oaselor și combaterea bolilor precum osteoporoza. Sunt deosebit de bune pe măsură ce începeți să îmbătrâniți și oasele dvs. slăbesc treptat.

4. Echilibrează nivelurile de fier în anemie

Anemia este mai răspândită decât ai putea crede și este de obicei un rezultat direct al dietei tipice occidentale. Curmalele sunt pline de fier și, ca atare, o sursă excelentă de hrană pentru a ajuta la echilibrarea acestor niveluri la pacienții anemici, crescând în cele din urmă energia și puterea lor globală.

5. Păstrează-ți inima sănătoasă

Nivelurile ridicate de potasiu sunt excelente pentru inima ta și au fost demonstrate în studii pentru a ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral și alte boli legate de inimă.

Știm, de asemenea, că acest fruct dulce maro este un ajutor minunat în reducerea LDL (colesterolul rău), despre care medicii spun că este un factor important în problemele cardiace, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

6. Eliminați alergiile

Curmalele conțin, de asemenea, niveluri ridicate de sulf organic, despre care se știe că este util pentru reducerea reacțiilor alergice. Conform unui studiu din 2002, compușii organici ai sulfului pot ajuta la ameliorarea numărului și intensității simptomelor de la SAR (rinită alergică sezonieră).

Atunci când vă alegeți curmalele, căutați întotdeauna cele proaspete, plinute, care au piei netede și încrețite.

Puteți păstra curmalele uscate până la un an dacă le păstrați la rece în frigider.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel