vineri, iunie 2, 2023

Tot mai multe persoane se confruntă cu insomnii. Acestea pot avea multiple cauze, de la adoptarea unui stil de viață haotic la diferite probleme de sănătate. 

Indiferent de cauză, insomniile afectează în mod substanțial calitatea vieții și sănătatea generală a organismului.

În timpul somnului, corpul se regenerează la nivel celular și echilibrează toate funcțiile. În lipsa acestuia, în organism se vor dezvolta o multitudine de probleme de sănătate.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

Astfel, pentru a evita orice risc este esențial să depistezi insomniile și să cauți metode eficiente care te vor ajuta să le combați.

Remediu cu miere și sare de Himalaya

Atât mierea, cât și sarea de Hilaya au proprietăți naturale care te vor ajuta să te relaxezi și să reduci stările de anxietate și grijă. Amestecul va stimula serotonina, care este responsabilă pentru declanșarea melatoninei, adică hormonul somnului.

Cum se prepară?

Nu trebuie decât să amesteci 5 lingurițe de miere organică cu o linguriță de sare roz de Himalaya.

Ține compoziția într-un borcan, la loc răcăros și întunecat, iar de câte ori vrei să te odihnești, pune o lingură de amestec sub limbă. Lasă-l să se dizolve în mod natural, tu nu trebuie să faci absolut nimic, scrie vbiz.ro.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

Rezultatul? Fiecare ingredient are scopul lui. Mierea declanșează o creștere mică a nivelului de insulină, iar insulina stimulează eliberarea triptofanului în creier. Triptofanul este transformat în serotonină, care este apoi transformată în melatonină, care este hormonul somnului. Astfel, organismul tău va primi semnalul care ăi spune că are nevoie de odihnă.

De ce această combinație? Împreună, mierea și sarea de himalaya cresc sertonina, un hormon cheie în fericire și relaxare, de care ai nevoie înainte să te odihnești.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Leon Dănăilă: “Adevărata maladie Alzheim...

Nu uita că sarea de mare din Himalaya conține mai mult de 80 de minerale și elemente de care organismul tău are nevoie pentru diferite procese, ajutându-ți astfel corpul să se refacă în timpul nopții după o zi obositoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private