vineri, februarie 3, 2023

Hiperaciditatea gastrică reprezintă o afecțiune medicală caracterizată prin secreția abundentă de sucuri gastrice. Aceasta poate fi responsabilă pentru dezvoltarea gastritei și a ulcerului gastric. Dacă îți dorești să ameliorezi această afecțiune poți prepara remediul natural pentru hiperaciditate gastrică, util și în cazul unor infecții, precum cea urinară.

Hiperaciditatea gastrică poate sta la baza bolii de reflux gastroesofagian, care provoacă iritații, arsuri și dureri prin refluxul conținutului din stomac în esofac. Acizii pot ataca țesuturile esofagului, provocând răni. Aceasta se manifestă prin  dureri bruște de stomac, arsuri gastrice, stări de vomă și greață, balonare, flatulență, dureri abdominale care pot iradia până în piept. Care este remediul natural pentru hiperaciditate gastrică și cum îl poți prepara, folosind doar două îngrediente?

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Zahărul scade imunitatea...

„Îl putem folosi de foarte multe ori în infecţiile urinare. Pentru bufeuri, pentru scăderea apetitului sexual, sunt oameni care au probleme cu respiraţia, pentru scăderea hiperacidităţii stomacale, pentru meteorism, pentru disfuncţia biliară.

Se ia un pahar de apă, se pun două linguriţe de oregano, se pune la fiert, se fierbe cinci minute, îl acoperim 30 de minute, îl stoarcem. Câtă apă a scăzut din cele 200 de mililitri, adăugăm la fel, să ajungă la 200 de mililitri. Se bea câte jumătate de pahar, de trei ori pe zi, înainte de masă”, recomandă Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul rubricii „Leacul Zilei” de la Antena3.

Te-ar mai interesa: Cum a slăbit Andreea Esca 6 kilograme: ASTA e cel ...

De asemenea, remediul poate fi benefic și pentru calmarea sistemului nervos, susține Lidia Fecioru. Vaporii eliberați de ceaiul de oregano acționează asupra sistemului nervos, prin aromaterapie. Este dovedit faptul că aromaterapia oferă relaxare atât minții, cât și trupului, datorită vaporilor inhalați și a aromelor calmante.

Cu atât mai mult, oregano poate avea efecte benefice și asupra inimii și plămânilor. Această plantă are capacitatea de a reduce tesiunea arterială mare. Totuși, trebuie menționat faptul că ceaiul consumat nu poate înlocui un tratament adecvat, prescris de medic, însă poate fi un adjuvant.

Te-ar mai interesa: Poate un diabetic să bea cafea? Ce efect are băutu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private