joi, februarie 9, 2023

Reputat medic epidemiolog. „Următorul val de Covid va fi ca un uragan de categoria 5”.

Medicul epidemiolog Michael Osterholm a prezis pandemia de coronavirus în 2017, în cartea sa ‘The most lethal threat”. Acesta a avertizat că un nou virus se va răspândi şi va cauza o pandemie similară celei din 1918, care a cauzat între 50-100 de milioane de decese la nivel global.

Michael T. Osterholm a prezis pandemia de COVID-19 în 2017

Michael Osterholm este profesor regent şi director al Centrului pentru Cercetări şi Politici pentru Boli Infecţioase de la Universitatea din Minnesota. Acesta susține acum că infectările cu COVID vor creşte semnificativ în săptămânile următoare, în ciuda vaccinărilor.

Te-ar mai interesa: O legendă a muzicii populare considerată „Tezaur u...

„Sunt disperat şi îngrijorat, întrucât în următoarele 6-12 săptămâni vom asista la o situaţie pandemică pe care n-am mai văzut-o până în prezent. Trebuie să-i facem pe oameni să realizeze ce se va întâmpla. Vom vedea o creştere semnificativă a cazurilor. Întrebarea e despre câte cazuri vom vorbi”, a declarat Michael Osterholm pentru CNN.

Consilierul noului preşedinte al SUA, Michael T. Osterholm, susține că perspectiva asupra pandemiei va fi schimbată în următoarele săptămâni, din cauza noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud. Medicul susţine că vor fi şi mai multe cazuri de infectare.

Te-ar mai interesa: Condimentul anti-cancer care ajută la eliminarea g...

Michael T. Osterholm, PhD, MPH | CIDRAP

Reputat medic epidemiolog. „Următorul val de Covid va fi ca un uragan de categoria 5”

Medicul Michael Osterholm este convins că asistăm la liniștea dinaintea furtunii.

„Sunt din ce în ce mai convins de ceea ce urmează. Cred că acum vedem în esență pauza înainte de furtună. Imaginați-vă că stăm cu toții pe această frumoasă plajă de nisip din Golful undeva. Cer albastru, temperatură de 30 de grade, adiere ușoară, nici un nor pe cer. Și încercăm să le spunem oamenilor „Pregătiți-vă să evacuați”. Toată lumea spune „De ce? Asta nu are sens.” Dar noi poate vedea uraganul de categoria 5, la 400 de km sud de plajă îndreptându-se direct spre plajă. Și asta reprezintă aceste variante chiar acum”, a mais spus medicul epidemiolog pentru mprnew.org

Te-ar mai interesa: Băutura care ajută la reducerea riscului de forma...

Descreșterea numărului de cazuri ne-a dat un fals sentiment de securitate

„Ceea ce mă îngrijorează este că ne aflăm într-una dintre acele cazuri de descreștere a numărului de cazuri, ceea ce este grozav. Dar niciunul dintre noi nu vrea să vadă pe cineva infectat, bolnav sau internat sau să moară. Trebuie să sărbătorim acest lucru. Dar ceea ce a făcut acest lucru ne-a dat acest fals sentiment de securitate. Că am câștigat.

Dacă vă gândiți doar la acest lucru, acum slăbim totul, guvernatorii și primarii sunt sub o astfel de presiune pentru a slăbi totul. Vaccinul anti-covid va funcționa, dar nu vom avea suficient timp. Studiile noastre au arătat că, dacă continuăm eforturile actuale de vaccinare, până la sfârșitul lunii martie vom avea în continuare 30 de milioane din 54 de milioane de persoane din această țară cu vârsta peste 65 de ani care nu au avut nici o picătură de vaccin.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: „Am venit la emisiune și în cârje...

Acei oameni vor fi expuși unui risc crescut pentru acest virus. Și cred că va fi o creștere semnificativă până la jumătatea lunii martie. Și vom vedea următorul mare vârf și foarte probabil va depăși peak-ul pe care l-am avut în ianuarie”, a mai spus medicul epidemiolog. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private