Sari la conținut

Reţeta de post pe care o prefera Arsenie Boca: Supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi

Arsenie Boca
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum a căpătat Arsenie Boca puterile supranaturale

Reţeta de post de la Mănăstirea Prislop pe care o prefera şi Arsenie Boca. Este vorba despre o supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi.

Dacă ți post și nu ști ce să mai mănânci, călugării de la Mânăstirea Prislop au divulgat o reșetă simplă pe care și Arsenie Boca o mânca. Are la bază câteva ingrediente, însă modul de preparare este deosebit. Iată cum se facea cea mai delicioasă supă cu cartofi.

Rețetă de post: Supă de cartofi cu usturoi

detoxifierea vaselor de sânge

Ingrediente supă de cartofi:

  • 5 linguriţe ulei de măsline
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 cartofi mari albi
  • 2 ramuri de rozmarin
  • 8 felii de pâine
  • 1 l supă de legume
  • sare

Mod de preparare:

Spălăm, curăţăm şi tăiem în cuburi nu prea mici cartofii, apoi îi punem la fiert în apă cu puţină sare, vreme de 10 minute, potrivit click.ro.

Curăţăm şi tăiem ceapa mărunt. O punem la călit în ulei încins. Când s-a înmuiat, adăugăm usturoiul zdrobit şi o ramură de rozmarin. Scurgem cartofii şi îi punem peste ceapă şi usturoi.

Peste ele turnăm supa de legume caldă. Dăm în clocot şi lăsăm să fiarbă 20 de minute la foc foarte mic. În acest timp, încingem cuptorul. Tăiem pâinea şi o ungem cu ulei de măsline, o frecăm cu usturoi şi rozmarin şi o punem la copt timp de 10 minute.

După ce toate ingredientele sunt fierte, supa se transferă într-un blender şi se mixează până când obţinem o pastă omogenă. După ce s-a obţinut consistența dorită, supa se pune în boluri şi se serveşte cu pâinea prăjită.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: