Sari la conținut

Rețetă de post. Uite cum poți face cele mai gustoase chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi
Sursă foto: EVZ
Reteta de post: Chiftele de cartofi

Rețetă de post. În postul Crăciunului, în majoritatea mânăstirilor din România, chiftelele de cartofi se află pe lista preparatelor de post. Se prepară ușor,  sunt accesibile și se pot servi ca aperitiv, cât și ca fel principal, alături de un sos delicios sau lângă o salata.

Ingrediente pentru chifteluțe de post cu cartofi

chiftele
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Ai nevoie de 6-7 cartofi mari (cantitate orientativă), condiment de legume sau o linguriță rasă sare. Pentru un plus de gust poți adăuga trei  cătei de usturoi o jumătate de legătură de pătrunjel verde și pentru consistență, 1-2 linguri făină.

Cartofii se pun la fiert în apă cu sare sau cu o cantitate mică de condiment de legume, pentru un plus de aromă. După ce se înmoaie complet, aceștia se scurg și se lasă la răcit într-un castron încăpător.

Citeste si…

Mod de preparare

În timp ce cartofii se răcesc, usturoiul se zdrobește, iar pătrunjelul se toacă mărunt. Cartofii fierți se mărunțesc fie cu robotul de bucătărie, fie manual, până se obține o pastă omogenă.

Peste aceasta se adaugă usturoiul, pătrunjelul și făina, suficientă cât să lege compoziția. Amestecul devine astfel ușor de modelat și capătă aromele proaspete ale ingredientelor, potrivit EVZ.

Când compoziția este gata, se modelează chiftele mici sau medii, în funcție de preferințe. Forma rotundă este cea mai apreciată, însă pot fi făcute și plate, pentru o prăjire uniformă. Consistența trebuie să fie fermă, dar moale la interior, pentru a menține textura specifică chiftelelor de cartofi.

Citeste si…

Chiftelele de post se prăjesc în ulei încins timp de 4-5 minute, până se rumenesc ușor la exterior. După prăjire, acestea se scot pe șervețele absorbante pentru a elimina excesul de ulei. Pentru a evita prăjirea, chiftelele se pot coace și în cuptor. Ies la fel de delicioase.

Se pot servi imediat, cât sunt calde și crocante, dar sunt la fel de gustoase și reci. Completează perfect o masă de post sau pot fi transformate într-un aperitiv savuros pentru orice ocazie.

Etichete:
avatar image
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Absolventă de Psihologie. Am inceput sa lucrez în presă în 2011, la EvzMonden, InfoActual, AnimalZoo, EVZ și Doctorul Zilei. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate medicale și informații referitoare la evenimentele curente.

Citeste si…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Follow us on GoogleNews Doctorul zilei whatsapp channel