Sari la conținut

Mâncăruri simple de post, pentru toate gusturile. Șase rețete delicioase, gata numaipedecât!

mancaruri de post
Sursa foto: laprovincia.ro

Mâncăruri simple de post. Postul poate fi o perioadă provocatoare pentru mulți, dar cu rețetele potrivite, poate deveni o adevărată plăcere culinară. Există rețete ușor de preparat și perfecte pentru perioadele de post.

Aceste rețete sunt perfecte pentru oricine dorește să respecte postul fără a compromite gustul sau nutriția. Sper să le încerci și să-ți placă!

salata de avocado cu rosii cherry
Sursa foto: ea.md

Mâncăruri simple de post: 1. Salată de avocado cu roșii cherry

Ingrediente:

  • 2 avocado
  • 200 g roșii cherry
  • 1 ceapă roșie mică
  • Sucul de la o lămâie
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  • Taie avocado și roșiile cherry în bucăți mici.
  • Toacă ceapa roșie fin.
  • Amestecă toate ingredientele într-un bol și adaugă sucul de lămâie, sarea și piperul.
  • Servește imediat pentru a te bucura de prospețimea ingredientelor.
Supa de linte rosie
Sursa foto: retete.md

Mâncăruri simple de post: 2. Supă de linte roșie

Ingrediente:

  • 200 g linte roșie
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 litru de apă
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  • Spală lintea și las-o la înmuiat pentru 30 de minute.
  • Toacă ceapa, morcovii și usturoiul.
  • Într-o oală, călește ceapa și usturoiul în uleiul de măsline până devin aurii.
  • Adaugă morcovii și lintea, apoi toarnă apa.
  • Lasă să fiarbă la foc mediu până când lintea și morcovii sunt moi.
  • Condimentează cu sare și piper după gust și servește caldă.
paste cu sos de rosii si busuioc
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Mâncăruri simple de post: 3. Paste cu sos de roșii și busuioc

Ingrediente:

  • 200 g paste integrale
  • 400 g roșii tocate (din conservă)
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Frunze de busuioc proaspăt
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

  • Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Într-o tigaie, călește usturoiul tocat în uleiul de măsline.
  • Adaugă roșiile tocate și lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute.
  • Adaugă pastele fierte și frunzele de busuioc, amestecând bine.
  • Condimentează cu sare și piper după gust și servește imediat.

(CONTINUARE IN PAGINA URMATOARE)

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel