Categories: Stil de viaţă

Rețetă FABULOASĂ! Cum să faci cea mai bună PASCĂ. Fără făină, fără grăsime în exces!

Pasca fără aluat cu brânză de vaci este un desert minunat pentru masa de PaşteIndiferent că este cu brânză dulce sau cu brânză sărată, pasca este un simbol foarte vechi al Sfintelor Paști. Dacă și tu vrei să faci Pască în casă, dar nu vrei să ai un desert bogat în calorii, rețeta prezentată mai jos este ceea ce căutai.

Rețetă FABULOASĂ! Cum să faci cea mai bună PASCĂ. Fără făină, fără grăsime în exces!

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi cum se prepară pasca fără aluat cu brânză de vaci şi stafide!

Ingrediente necesare:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 200 ml smântână lichidă
  • stafide,  vanilie sau de rom
  • 350-400 g zahăr sau îndulcitor
  • 10 ouă

Atenție! Această compoziţie de pască fără aluat va creşte, aşa că nu umpleţi vasul până la refuz.

Mod de preparare:

Prima oară se preîncălzește cuptorul. Apoi, într-un vas mare, cu ajutorul unui mixer, se mixează ingredientele treptat, amestecând continuu la viteză medie până când se omogenizează compoziția.
Se toarnă totul  într-o tavă care nu lipește (rotundă, de preferat) și se dă la cuptor.

Ce este Pasca?

Pască sau azimă se referă la un fel de pâine nedospită care e mâncată de evrei religioși în timpul Paștelui evreiesc sau la un cozonac special mâncat de creștini de Paști.

Pentru creștini

Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc. În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare (maror pe ebraică מרור), pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană. La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască. Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații: Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.

Pasca este preparată în ajunul Învierii. Adevărata pască este aceea care se taie în bucățele mici, se pune în pachețele și se duce la biserică pentru a fi sfințită. Bucățile de pască sunt duse acasă și păstrate pentru a-i face pe credincioși părtașii binecuvântării lui Dumnezeu, crezându-se a avea puterea de a alunga bolile și necazurile, potrivit wikipedia.org.

Recent Posts

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

5 ore ago

Cele mai cunoscute remedii biblice și bolile pe care le tratează. 11 leacuri vindecătoare

Cele mai cunoscute remedii biblice. În căutarea unor metode naturale și tradiționale de vindecare, mulți…

5 ore ago

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea

În România avem peste 30 de specii de căpuşe. Cum ne protejam de acestea. Căpuşele…

6 ore ago

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică cum

Când ieși la pensie vrei să te muți în Franța sau Italia? Un american explică…

6 ore ago

Ce este sentimentul de EUFORIE pe care unii oameni îl experimentează înaintea morții. Explicațiile oamenilor de știință

Sentimentul de EUFORIE dinaintea morții. Deși majoritatea oamenilor experimentează un val copleșitor de frică înainte…

6 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian