miercuri, iunie 29, 2022

Prof. Constantin Dulcan a dezvăluit rețeta care poate vindeca orice boală. Totul stă în modul în care gândim și simțim, lucruri care pot fi antrenate.

Potrivit neurologului, cuvintele nu sunt doar simboluri verbale cu care noi definim obiectele realităţii care ne înconjoară. Ştim acum, după studiile care s-au făcut și s-au tot reluat după anii 2000, că, odată cu gândul formulat în mintea noastră se emite şi un câmp de energie, acel suport al gândului de care vorbeam. Iar aceste gânduri au o chimie care se reflectă asupra celulelor și deci a corpului nostru.

Te-ar mai interesa: Ce au în comun majoritatea celor care fac cancer p...

”Avem gânduri şi emoţii constructive, însă stresul, ura, dispreţul, răutatea, agresivitatea sunt emoții distructive. De aceea, nu trebuie să ne lăsăm copleşiţi de frică, de teamă, de tristeţe, de depresie, pentru că aceste stări au un efect nefast asupra sănătăţii noastre, unul dintre efecte fiind chiar scăderea imunităţii. Or, în această perioadă, creşterea şi întărirea imunităţii ar trebui să fie primul scop al existenţei noastre,” a atras atenția prof. Dulcan.

Anulăm frica printr-un gând fericit

Și atunci, e important să transformăm energia fricii într-o energie a bucuriei. Cum facem asta? Într-un mod foarte simplu, explică medicul.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: ”Întoarceți-vă la unt și untură. Câ...

”Fiecare dintre noi am avut, la un moment dat, în viaţa noastră, un episod fericit, pe care trebuie să-l evocăm, atunci când suntem copleşiţi de frică. Odată cu evocarea evenimentului, aducem şi energia lui, aceasta fiind una dintre căi. Deci, anulăm frica printr-un gând fericit dintr-o experiență anterioară,” explică prof. Constantin Dulcan.

Rugăciunea creează un câmp de energie vindecător

Potrivit studiilor, inclusiv rugăciunea e o modalitate prin care ne putem elibera de emoțiile negative și ne putem vindeca trupul și sufletul.

Te-ar mai interesa: Amenințări cu bombă la un spital din Transilvania....

Universitatea Harvard a făcut un astfel de studiu pe un număr de bolnavi asupra cărora cineva se gândea la refacerea stării lor de sănătate, în raport cu un alt lot de bolnavi, care erau doar martori. S-a constatat că primii s-au vindecat de două ori mai repede şi cu o medicaţie redusă. Asta dovedeşte forţa rugăciunii, iar cu cât se roagă mai multe persoane, cu atât puterea de vindecare este şi ea mai mare.

Te-ar mai interesa: Cum arăta Brigitte Năstase înainte de cele 19 oper...

”Rugăciunea ne-a fost inspirată, evident, de Biserică, dar în momentul de față studiile făcute la Institutul Inimii din California au relevat posibilitatea de a obține un efect folosind doar cuvintele obișnuite, cu condiția ca intenția de vindecare sau de a obține un efect să fie exprimată în același timp de cât mai multe persoane, să fie sincronizată.

Astfel de experimente științifice demonstrează că rugăciunea, atât cea în termeni canonici, cât şi cea în termeni laici, are efecte palpabile. Şi cu cât e făcută de mai mulţi oameni, cu atât are efecte mai bune, pentru că noi creăm un câmp de energie între solicitant şi entitatea căreia ne adresăm. Este fenomenul conștiinței globale,” conchide neurologul Dulcan.

Te-ar mai interesa: Atenție! Această poziție de somn îți distruge sănă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private