Reţeta perfectă pentru curăţarea ficatului de toxine cu un super-aliment plin de antioxidanţi

Considerat un organ esenţial al corpului uman, ficatul filtrează constant, detoxifică, sintetizează şi procesează o mare varietate de substanţe fiziologice.

Cu toate că ficatul are capacitatea naturală de a elimina toxinele prin filtrarea sângelui, medicii atrag atenţia că, din cauza gradului de poluare crescut la care suntem expuşi zilnic, detoxifierea nu mai este realizată corespunzator, iar ficatul oboseşte şi apar diverse afecţiuni medicale.

Un mod natural de detoxifiere a ficatului este folosirea unei reţete cu suc de sfeclă roşie, care poată să distrugă grăsimile depozitate la nivelul ficatului, ajutându-l să funcţioneze corect.

Datorită unui compus numit betacianină care, de altfel, dă şi culoarea roşie a sfeclei, această rădăcinoasă are un efect benefic asupra ficatului, stimulând eliminarea toxinelor periculoase (din alcool sau din mâncare) și a reziduurilor metabolice.

Ficatul îndeplineşte peste 500 de funcţii în organism

Starea ficatului influenţează starea generală de sănătate a unei persoane, îndeplinind peste 500 de funcţii în organism.

Suc de sfeclă roşie cu portocală şi ghimbir

Ingrediente:

– o rădăcină de sfeclă roşie;

– o portocală;

– o lămâie;

– o bucatică de ghimbir, tăiată mărunt.

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele cu blenderul şi se adaugă o lingurită de miere.

Pentru a fi eficientă, cura de detoxifiere trebuie să fie ţinută între 3 şi 7 zile, perioadă în care este recomandată o dietă bogată în salate, fructe, supe şi multă apă.

De asemenea, în timpul detoxifierii este important să fie eliminate de tot cafeaua, alcoolul, prăjelile, zahărul şi făinoasele rafinate şi să fie înlocuite cu cereale integrale şi proteine care se digeră uşor, aşa cum sunt iaurtul sau lintea.

Pentru o detoxifiere eficientă, sucul trebuie consumat cu o oră înainte de masă sau la un interval de 1-2 ore după masă. Se recomandă un consum maxim de 3 şi 5 pahare de suc pe zi.

Pe lista proprietăţilor benefice ale sfeclei se numără şi efectul anticancerigen, ştiut fiind că sfecla roşie crudă este folosită cu succes ca tratament oncologic. Nu este de neglijat nici efectul de reglare a nivelului colesterolului, precum şi calitatea sa de a îmbunătăţi rezistenţa la efort şi tratarea anemiei.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

2 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

2 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

3 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

3 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

4 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic