Sari la conținut

Reţeta simplă în trei etape pentru purificarea sângelui. Tratament natural al bolilor de circulaţie

leguma care creste calciul din sange
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Sângele este considerat aurul vieţii, având rolul vital de a transporta nutrienții și oxigenul către toate organele și părțile esențiale ale corpului, de la inimă și creier și până la mușchi și piele. 

Un tratament natural eficient al bolilor legate de circulaţia sângelui este bine să se desfăşoare pe parcursul a mai multe etape.

Un astfel de regim în trei etape a fost iniţiat de prof. univ. dr. Constantin Milică, unul din cei mai cunoscuți fitoterapeuți din țară, care a scris sute de tratate şi lucrări ştiinţifice şi a reușit de-a lungul timpului să tratezepeste două milioane de oameni, inclusiv bolnavi de cancer.

sursa foto: bzi.ro

Potrivit renumitului specialist, pentru a începe un astfel de tratament este nevoie, mai întâi, de o curăţare a sângelui de toxine, prin dietă şi remedii naturale, apoi de curăţarea venelor şi arterelor de depuneri. După aceste etape, care constituie tratamentul de fond, se poate trece la tratamentul propriu-zis al bolii.

Etapa 1

Pentru purificarea sângelui, specialistul recomandă ca timp de 2-3 săptămâni una din mesele de peste zi să fie numai o salată de crudităţi.

Dimineaţa şi seara, înainte de masă, se iau câte 30 de picături de tinctură de nuci verzi, de 2 ori pe zi, în câte un pahar cu apă sau macerat. Se beau macerate de păpădie.

După ce am obţinut un sânge mai curat şi respectăm o dietă cu puţine grăsimi animale şi mai multe legume şi fructe, putem începe o a doua cură, pentru curăţarea vaselor sanguine – vene şi artere.

Etapa a 2-a

Pentru această etapă secundă se consumă un amestec din următoarele ingrediente: un pahar de seminţe de mărar, 2 linguri de rădăcină de valeriană, uscată şi mărunţită şi 2 pahare de miere de albine naturală, polifloră.

Se pun toate într-un vas închis ermetic şi peste ele se toarnă până la 2 litri de apă clocotită. Se păstrează la căldură, timp de 24 de ore, apoi se strecoară. Se ia câte o lingură din 30 în 30 de minute, pe parcursul zilei, până la terminarea lichidului.

 

Se mai poate utiliza un amestec din sunătoare, muşeţel, siminoc şi muguri de mesteacăn, în părţi egale. O lingură de amestec se macerează timp de 6 ore în 0,5 litri de apă pură de izvor sau apă plată. Se bea dimineaţa, pe stomacul gol, 250 ml de macerat, îndulcit cu miere, iar 250 ml seara, la culcare. Procedura se repetă 21 de zile potrivit paginii de socializare a Cabinetului terapie BOWEN Hunedoara-Deva.

Etapa a 3-a

Într-un litru de vin alb natural se pun la macerat 4-5 cepe roşii (500 g) tocate mărunt. Separat, se macerează în jumătate de litru de vin alb 250 g rădăcină de pătrunjel mărunțită foarte fin şi 2 legături de frunze de pătrunjel, timp de 24 de ore.

Se strecoară ambele preparate şi se amestecă bine, iar apoi se adaugă 150-200 g de miere. Se astupă recipientul şi se lasă la macerat 7 zile, agitându-se de câteva ori pe zi. După o săptămână, se strecoară din nou. Se păstrează la rece. Se consumă câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale.

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel