Sari la conținut

Rețetă simplă pentru creșterea imunității. Monica Pop: NU uitatați să mâncați ASTA înainte de a ieși din casă

Monica Pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Monica Pop, recomandari benefice

Din cuprinsul articolului

Sistemul imunitar este sistemul de supraveghere al organismului dumneavoastră, care lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru a identifica și elimina virușii și bacteriile care vă vor îmbolnăvi.

Sistemul dumneavoastră imunitar este unul dintre cele mai complexe sisteme din organism și este alcătuit din diferite organe, celule și proteine; inclusiv pielea, corneea ochilor, mucoasa sistemului respirator, tractul gastrointestinal și sistemul limfatic. O dietă săracă, stresul cronic și lipsa somnului, precum și anumite afecțiuni medicale vă pot afecta sistemul imunitar.

În prezent, virozele respiratorii și gripele aglomerează spitalele și cabinetele medicale, iar situația s-ar putea agrava în următoarea perioadă, mai ales că de luni copiii de grădiniță și elevii s-au reîntors în colectivități.

Pentru preîntâmpinarea răspândirii bolilor de sezon, medicii le recomandă părinților să își verifice copiii înainte de a pleca la grădiniță sau școală, iar cei care au simptome de răceală să fie ținuți acasă. Cu 54.000 de infecții respiratorii depistate în doar o săptămână și peste 3.000 de cazuri de gripă clinică, secțiile unor spitale din țară se aglomerează, scrie RRA.

dr. Monica Pop
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Tratament pentru creșterea imunitații

În acest context, reamintim că Monica Pop a oferit la un moment dat un tratament pentru creșterea imunității si a atras atenția că marea majoritate a populației suferă de deficit de vitamina D3.

„Tratament pentru creşterea imunităţii – Proxilaxia îmbolnăvirii

Recomandare:

Dr. Monica Pop: „Aproape toată populaţia are deficit de vitamina D3 şi e mult mai expusă la îmbolnăviri”

– Isoprinosine 3 pe zi, un flacon

– Vitamina A – 2 capsule pe săptămână (sau 1-2 ml se bea din soluţie de Vit A)

– Vitamina D3, foarte foarte importantă și necesară, 3000-5000 u zilnic. La persoane cu deficit mai mare, chiar 8000 – 10000 u/zi.

Totul, o lună.

Apoi, continuaţi cu Vitamina D3 minimum 2-3000u zilnic, permanent. Şi, anual măcar (dacă nu la 6 luni), faceţi o determinare. Valori normale 30-100.

Aproape toată populaţia are deficit de Vitamina D3 şi astfel e mult mai expusă la contaminări sau îmbolnăviri (orice).

Nu uitaţi să mâncaţi o proteină înainte de a ieşi din casă (ou, brânză, şuncă) pentru ca mecanismul de apărare să fie în „acțiune”!

Astfel, şansele de îmbolnăvire vor fi mult, mult mai mici!”, spune prof. dr. Monica Pop, într-o postare pe pagina de Facebook.

 

 

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel