miercuri, ianuarie 20, 2021
Tănasă Sabina

Vitaminele C şi D nu ne ajută numai la o imunitate mai crescută, în această perioadă de pandemie, dar ajută şi pielea, pentru că, aşa cum ne simţim în interior se vede la exterior.

Îngrijirea pielii ar trebui să fie o parte esențială a regimului de sănătate. La urma urmei, este cel mai mare organ al corpului nostru.

Dermatologul Olga Melnic ne spune la ce ne ajută vitaminele C,D şi zincul, când vorbim de tenul nostru.

“Vitamina C este unul dintre cele mai puternice antioxidante şi ea creşte foarte mult rezistenţa organismului. La nivelul pielii, se luptă cu radicalii liberi şi e considerată vitamina tinereţii.

Vitamina D este una foarte importantă. Ea nu e numai despre rahitism şi copii, dar participă foarte mult la sănătatea noastră, ajută femeile în perioada de pre şi post menopauză, în lupta cu osteroporoza, deci intră în toate procesele de rezistenţă a organismului”, a explicat medicul Olga Melnic, la Sfat de sănătate.

La nivelul pielii, vitamina D se produce când facem băi solare. Acum fiind iarnă, trebuie să luăm suplimente cu vitamina D.

La ce ajută zincul când vorbim de piele

“Zincul este un microelement care participă la regenerarea şi maturizarea pielii, în reglarea producţiei sebumului”, a spus dermatologul Olga Melnic.

De asemenea, el este de mare folos celor cu acnee, după cum arată studiile, precizează dermatologul.

O floră intestinală cu probleme, efecte la nivelul pielii

În plus, zincul ajută la vindecarea plăgilor, a inflamaţiilor şi face să avem un ten mai curat. Pentru cei interesaţi, există şi creme cu zinc.

“Dacă avem probleme la nivelul tractului gastrointestinal sau mâncăm ceva care nu e sănătos, precum fast-food sau alimente procesate, se schimbă microflora de la nivelul intestinului, se produc nişte microorganisme şi toate acestea se reflectă la exterior”, a arătat dermatologul.