Sari la conținut

Retinopatie diabetică: simptome ale unei afecțiuni care poate duce la orbire

Retinopatie diabetica
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Retinopatie diabetica: cauze si semne

Retinopatie diabetică: simptome ale unei afecțiuni care poate duce la orbire.

Mulți oameni cu diabet susțin adesea că nu își controlează dieta. Mănâncă zahăr cât doresc și nici nu controlează aportul de carbohidrați și totuși reușesc să trăiască bine. Nu își dau seama că ignoranța în această măsură poate duce la deteriorarea nervilor și a vaselor de sânge care ar putea afecta membrele și chiar ochii.

Retinopatia diabetică este o consecință a nivelurilor necontrolate de zahăr din sânge cauzate de deteriorarea retinei – țesuturi din partea din spate a ochiului. Deși cazurile ușoare de retinopatie diabetică pot fi tratate cu ușurință, versiunile avansate ale acesteia pot duce la orbire.

Retinopatie diabetică. Cauze

Când vasele de sânge se deteriorează sau se blochează, înseamnă că retina este lipsită de oxigen și nutrienți. Acest lucru îl poate forța să crească noi vase de sânge în partea plină cu lichid, care se balansează atunci când ochii se mișcă.

Acest lucru poate interfera cu o vedere clară și poate provoca o cicatrice care ar putea trage retina departe de peretele ochiului, ducând la pierderea permanentă a vederii.

Inițial, este posibil să nu observați niciun simptom. Pentru că, din păcate, semnele apar doar atunci când retinopatia diabetică avansează într-un stadiu sever.

O afecțiune progresivă, aceasta ar putea duce la rezultate care amenință vederea sau la pierderea ireversibilă a vederii. În stadiile inițiale, laserul, injecțiile și intervențiile chirurgicale pot trata pierderea vederii cauzată de retinopatia diabetică.

Care sunt simptomele retinopatiei diabetice?

Ce trebuie reținut este faptul că, chiar și cea mai mică schimbare a vederii ar trebui raportată de diabetici.

Unele dintre simptomele cheie ale afecțiunii includ:

1. Vedere încețoșată

2. Vedere fluctuantă

3. Pierderea vederii

4. Pete sau șiruri întunecate plutind în viziune

5. Zone întunecate sau goale în viziune

6. Dificultate în perceperea culorilor

7. Vederea petelor

8. Vedere distorsionată

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: