Sari la conținut

Procedura inovatoare care te poate scăpa de cicatrice, pete pigmentare, riduri și vergeturi

Cicatricele reprezintă o afecțiune dermatologică întâlnită frecvent, care se dezvoltă ca urmare a unor traumatisme la nivelul pielii și pot reprezenta o reală problema din punct de vedere estetic atunci când sunt localizate în zone vizibile ale corpului.

Laserul fracționat eCO2, vârf de lance în domeniul întineririi și regenerării pielii, aduce rezultate cosmetice excelente în tratarea lor.

Tipul cicatricei depinde de cauza rănii, de adâncimea plăgii, de localizarea acesteia, iar în funcție de existența unei pierderi sau acumulări de colagen poate fi atrofică sau hipertrofică. În 80-90% dintre cazuri este vorba de cicatrice cu pierdere de colagen, în comparație cu un număr mai mic de cicatrici hipertrofice și keloide.

Laserul  eCO2 Lutronic este cea mai eficientă metodă de tratament a cicatricelor indiferent de tipul lor, acționând prin stimularea producției de colagen și elastină la nivelul pielii. În cazul cicatricelor hipertrofice pacienții pot constata eliminarea completă a țesutului în exces, astfel determinând uniformizarea suprafeței cicatriceale și un aspect estetic vizibil îmbunătățit.

“eCO2 Lutronic este un laser puternic, ablativ, chirurgical, a cărui energie este absorbită de apa din țesuturi, producând o vaporizare controlată a structurilor aflate sub tratament. Spre deosebire de procedurile tradiționale, acesta prezintă o serie de avantaje, de la rezultatele cosmetice net superioare, până la sângerare minimă sau absentă  ei și vindecare mult mai rapidă”, spune domnul doctor Laurențiu Vladau, dermatolog.

“Dacă procedurile clasice cu laser sau peelingurile chimice profunde impun perioade de recuperare lungi de până la 4 săptămâni pentru ca pielea să se vindece în totalitate, cu Laserul  eCO2 Lutronic timpul de vindecare este redus la 2 săptămâni, în funcție de profunzimea și intensitatea tratamentului. O ședință durează de obicei între 30-60 minute, iar rezultatele dorite pot fi obținute după 2-3 ședințe, în funcție de gravitatea cazului și zona tratată”, completează specialistul dermatolog.

În timpul procedurii, disconfortul va fi minim ca urmare a aplicării unei creme speciale de amorțire cu 20-30 minute înainte. Pacientul poate experimenta senzații de pișcătură și, în cele mai multe cazuri, poate reveni activitățile de rutină imediat după procedură, probabil după acoperirea zonei tratate cu pansament sau cremă grasă. “Este foarte importantă utilizarea cremelor de fotoprotecție pentru a evita pigmentarea. După tratament, poate apărea roșeața care persistă până la câteva săptămâni, dar de cele mai multe ori nu este deranjantă”, asigura domnul doctor Laurențiu Vladau, dermatolog.

Laserul  eCO2 Lutronic poate fi calibrat la o varietate de setări, ceea ce permite ca tratamentul să fie ajustat la nevoile specifice ale pacientului, pentru a trata diverse probleme.  Petele pigmentare de pe față, gât, mâini și alte părți ale corpului, ridurile, vergeturile la nivelul coapselor, feselor, abdomenului, brațelor, ridurile fine de la nivelul feței, din jurul ochilor, pielea îngroșată, cu pori deschiși, seboreică reprezintă doar câteva probleme estetice care pot fi tratate cu eCO2 Lutronic.

Cât de eficient este tratamentul

Similar celorlalte tratamente de tratare a cicatricelor, trebuie luați în considerare mai mulți factori, cum ar fi severitatea cicatricelor, suprafața, localizarea și tipul lor, precum și capacitatea naturală de vindecare a pacientului, care poate fi influențată de vârsta și starea generală de sănătate. În cazul cicatricelor severe, pot fi necesare mai multe sesiuni de tratament pentru a obține o îmbunătățire vizibilă a aspectului lor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel