Sari la conținut

Revin măsurile de restricție!Se închid școlile, grădinițele și magazinele pentru o lună! Al treilea val al pandemiei “va fi foarte puternic, mai rău decât a fost cel de-al doilea val.”

Revin măsurile de restricție! Autoritățile din Ungaria înăspresc restricțiile pandemiei într-un efort de a atenua o creștere rapidă a deceselor și internărilor cauzate de COVID-19, conform AP News.

Întreprinderile vor fi obligate să închidă ușile timp de două săptămâni începând de luni, cu numai magazinele alimentare, farmaciile și benzinăriile permise să rămână deschise. Grădinițele și școlile primare vor fi, de asemenea, închise până pe 7 aprilie. Evenimentele sportive pot avea loc doar fără spectatori, iar întreprinderile sunt îndemnate să permită angajaților să lucreze de acasă.

„Dacă nu închidem acum, atunci nu numai că numărul infecțiilor și deceselor va crește radical, dar va întârzia deschiderea noastră”, a declarat joi Gergely Gulyas, șeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban, în cadrul unei conferințe de presă digitale care a anunțat noi restricții.

Decizia vine ca o nouă creștere a numărului de infectări din Ungaria, cu noi cazuri zilnice și spitalizări care se apropie rapid de vârfurile lor anterioare stabilite în decembrie. Joi, la un an până a doua zi după primul caz confirmat de COVID-19 din Ungaria, au fost raportate 6.278 de noi infecții alături de 152 de decese, cea mai mortală zi de la 23 decembrie.

Al treilea val este foarte puternic, mai puternic decât al doilea val

„Al treilea val este foarte puternic, mai puternic decât al doilea val”, a spus Gulyas, adăugând că purtarea măștii va fi necesară în toate locurile publice și că vor fi implementate controale suplimentare la frontieră.

Guvernul Ungariei a urmat până acum o strategie de vaccinare rapidă ca o cheie pentru gestionarea numărului de pandemii în spirală, cauzată în mare parte de variante mai transmisibile ale coronavirusului. Ungaria a fost prima din Uniunea Europeană care a achiziționat vaccinuri din China și Rusia, sporindu-și aprovizionarea și oferindu-i a treia cea mai mare rată de vaccinare a populației din UE.

Gulyas a spus că până săptămâna viitoare Ungaria va fi vaccinat cea mai mare proporție din populația sa din cei 27 de membri ai blocului Uniunii Europene.

Măsurile se adaugă celor aflate deja în vigoare din noiembrie – închiderea hotelurilor și restaurantelor, interdicția de circulație pe timpul nopții și desfășurarea cursurilor on-line pentru elevii de gimnaziu și liceu. Școlile primare au fost păstrate deschise până acum, dar vor trece și ele în regim on-line până pe 7 aprilie, ca urmare a creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus până la cel mai mare nivel din ultimele trei luni – 6.278 de cazuri noi, ieri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel