marți, iunie 28, 2022

Revolta gravidelor evacuate din maternitate, pentru a face loc pacienților Covid: „Este o mare bătaie de joc! Doctorii nu pot face absolut nimic să ne ajute”

Din păcate, în România anului 2021, o maternitate a fost evacuată pentru a face loc bolnavilor de COVID-19. Conducerea Spitalului Județean Piatra Neamț a fost nevoită să ia o măsură controversată.

Din cauza că secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț este plină cu pacienți care au nevoie oxigen, iar maternitatea rămăsese singura secție care până acum nu a fost modificată pentru a primi pacienți Covid, aceștia vor fi primiți de astăzi în maternitate.

Te-ar mai interesa: Medic: cum poate fi scăzut riscul de accident vasc...

Prin urmare. pacientele internate la maternitatea din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț au fost externate sau transferate la spitalele din Târgu Neamț și Roman.

Revolta gravidelor evacuate din maternitate, pentru a face loc pacienților Covid

Decizia conducerii de a elibera secția de Ginecologie le-a revoltat pe toate pacientele deja internate. Unele stau să nască, altele abia și-au adus copiii pe lume. Cu toate acestea, femeile au fost trimise acasă, iar altele, în stare mai gravă,au fost transferate la alte spitale.

„Pur și simplu își bat joc de noi. După ce am fost în Piatră monitorizată timp de nouă luni de zile de domnul doctor, și trimisă la spital pentru că am depășit termenul pentru naștere, cei de la conducere nu se gândesc absolut deloc la noi și ne trimit în alte părți.

Te-ar mai interesa: Atenție la căpușe! 14% din populația lumii s-a inf...

Este o mare bătaie de joc, atât pentru noi cât și pentru doctori, pentru că nu pot face absolut nimic să ne ajute. Chiar dacă vor, conducerea spitalului nu îi lasă”, a declarat o pacientă, potrivit Antena 3.

Conducerea spitalului invocă legea

Conducerea spitalului susține că a fost nevoită să ia această decizie. Secția UPU era sufocată de numărul mare de bolnavi Covid, susțin reprezentanții spitalului, care dau asigurări că, astfel, au rezolvat problema pentru moment.

Te-ar mai interesa: Cancer pulmonar: Semnele precoce care trebuie să t...

„Am luat decizia de a externa unele din pacientele de pe secția de Ginecologie, datorită faptului că aveam nevoie urgentă de tuburile de oxigen disponibile pe secția respectivă.

După cum probabil știți, există un ordin de ministru din 13 septembrie care spunea că spitalul din Piatra Neamț să aibă secția de Ginecologie pozitivă, numai pentru pacienți pozitivi”, a transmis Alexandru Filimon, managerul spitalului, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! SIMPTOME care trebuie să ne trimită la me...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private