marți, mai 30, 2023

Revoltător, toți pacienții din județul Giurgiu nu pot face această investigație în sistemul de stat, singurul echipament disponibil fiind mereu defect.

Astfel, în județul Giurgiu, investigațiile RMN, vitale în cazul multor afecțiuni, nu pot fi făcute decât în clinici private, deoarece singurul aparat al Spitalului Județean Giurgiu este defect încă de la începutul anului.

Dragoș Chivu, managerul Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, a eplicat planurile și soluțiile găsite de conducerea spitalului.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Pacienții care ajung la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu și au nevoie de investigații imagistice se lovesc de o mare problemă: aparatul RMN, esențial pentru diagnosticarea mai multor boli nu funcționează de luni bune, iar pacienţii sunt nevoiţi să facă naveta la spitalele din Bucureşti. Astfel, pacienţii care sunt internaţi în Spitalul Judeţean Giurgiu beneficiază de investigaţii RMN într-un alt spital din Bucureşti. Din declarațiile acestuia se pare că doar Spitalul Județean  are încheiată o convenţie, celelalte instituții din județ neavând, pacienții fiind trimiși să-și facă investigațiile RMN la clinici private.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Totodată, Dragoș Chivu, managerul unității medicale, spune că a făcut demersurile necesare la Ministerul Sănătății pentru alocarea de fonduri în vederea achiziționării unui aparat RMN nou și performant.

Dragoș Chivu: ”Facem demersuri să putem achiziţiona cu ajutorul Ministerului, că vă daţi seama, este o sumă de cel puţin 1 milion de euro să poţi să instalezi un aparat de rezonanţă magnetică.”

Te-ar mai interesa: Alimentul care declanșează creșterea alarmantă a g...

Managerul Spitalului Județean Giurgiu a spus că actualul aparat a fost reparat în mai multe etape, dar se defectează mereu. Ca şi durată de viaţă are în jur de zece ani de funcţionare, aparatul ajungând la o uzură fizică ridicată. Aparatul RMN defect nu mai poate fi reparat, pentru că piesele necesare sunt foarte scumpe, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Te-ar mai interesa: Un stomatolog atenționează: „Nu știu câți dintre v...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private