Sari la conținut

Anchetă la Spitalul Județean Giurgiu. Un pacient s-ar fi sinucis la ATI, unde ar fi trebuit să fie atent monitorizat de personalul medical

Un pacient, găsit mort în secția ATI a Spitalului Județean Giurgiu s-ar fi sinucis cu un briceag pe care îl avea asupra lui. Conducerea spitalului a demarat o anchetă să afle cum a fost posibil acest lucru, mai ales într-o secție unde pacienții ar trebui să fie atent monitorizați de cadrele medicale. 

„În cazul morţii suspecte survenite în cadrul secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, venim cu următoarele menţiuni: Pacientul de sex masculin, în vârstă de 57 ani, este admis în data de 03.03.2023 pe secţia ATI şi izolat conform afecţiunii pentru care a necesitat internarea.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă

Pacientul care a fost conştient şi cooperant pe toată durata spitalizării cu evoluţie favorabilă stării de sănătate, fără a ridica suspiciunea unei labilităţi psihice sau a unor intenţii autovătămătoare, de la momentul internării şi până în cursul dimineţii din data de 9 martie 2023.

În dimineaţa respectivă s-a constatat ca pacientul prezenta multiple plăgi înjunghiate şi extragerea cateterului venos central, iar asupra pacientului s-a găsit un obiect tăietor înţepător de tip briceag multifuncţional. În ciuda eforturilor de resuscitare, pacientul nu a răspuns manevrelor”, se arată într-un comunicat de presă, emis de Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Astfel, conducerea spitalului a demarat o anchetă internă pentru a clarifica circumstanțele care au dus la eveniment tragic, în paralel cu ancheta organelor abilitate şi prezintă sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel